Politie Flevoland

Twee mannen aangehouden tijdens preventieve surveillance

Almere, 11-08-2010 o In de nacht van dinsdag 10 augustus op woensdag 11 augustus zijn door de politie in de wijken gelegen aan de Vaart in Almere-Buiten twee mannen aangehouden. Daar werd preventief onopvallend gereden in verband met het inbraakseizoen, de periode in de zomer waarin veel mensen op vakantie zijn. Dit leverde deze avond meer op. Een 25-jarige man uit Almere is aangehouden voor het in bezit hebben van een alarmpistool en een 21-jarige man uit Almere is gearresteerd op verdenking van het in bezit hebben van zowel hard- als softdrugs. Gezien het tijdstip, respectievelijk 02:30 uur en 04:00 uur, vielen beide mannen op. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Surveillerende agenten zagen de 25-jarige Almeerder even na 02:00 uur s nachts fietsen, ter hoogte van de Pandabeerstraat. Hij voerde geen verlichting en fietste op het trottoir. De dienstdoende agenten wilden hem hierop aanspreken. Op dat moment gooide de man, zo onopvallend mogelijk, een voorwerp op de grond. Bij de landing van het voorwerp werd een metaalachtig geluid waargenomen. Daarna probeerde de verdachte te ontkomen. Daarop hebben de agenten de verdachte aangehouden. Het weggegooide voorwerp bleek een alarmpistool.

De 21-jarige man uit Almere werd rond 04:00 uur aangesproken omtrent zijn aanwezigheid in de Otterstraat omdat hij zich daar verdacht ophield. Hem werd verzocht om zijn zakken te legen. De verdachte werkte hieraan mee. Bij deze controle bleek dat de man zowel hard- als softdrugs op zak had.