Gemeente Helmond


Boombakken geplaatst op de Traversebrug

De Traversebrug ondergaat een flinke metamorfose. Afgelopen week zijn op de brug de nieuwe boombakken geplaatst.

In de boombakken, die aan de kant van het kasteel staan, zitten sierlijk geknipte haagbeuken. Binnenkort worden twee nieuwe windturbines geplaatst, elk aan één zijde van het viaduct. Ook komen er nog nieuwe bankjes en nieuw hekwerk.

Feestelijke opening

Eerder al werden de voet- en fietspaden vernieuwd en is er nieuwe straatverlichting geplaatst. Op zes plekken zijn trappen aangebracht, zodat voetgangers de brug op en af kunnen lopen. Aan het einde van deze maand is de opknapbeurt van de Traverse klaar. Op zondag 5 september wordt de nieuwe Traversebrug feestelijk geopend.

Enkele impressies van de nieuwe boombakken met
haagbeuken op de Kasteel Traverse.
(Jan van de Laar - Fotografie).

Kwaliteitsimpuls

Het opknappen van de bovenzijde van de Traversebrug maakt onderdeel uit van de kwaliteitsimpuls van de Kasteel Traverse. Het doel is om de Kasteel Traverse en de kasteeltuin meer bij het centrum van de stad te betrekken. De onderzijde van de brug is al lichter en opener geworden door het weghalen van enkele visuele blokkades en het aanbrengen van het lichtkunstwerk van Har Hollands. De kasteeltuin heeft een fleurige en klassieke uitstraling gekregen en vormt nu een ruim en open stadspark. Als de bovenkant van de brug starks klaar is, is de kwaliteitsimpuls afgerond.

Centrum nog aantrekkelijker maken

Het uiteindelijke doel van de kwaliteitsimpuls en de andere projecten in de stad is om het centrum van Helmond nog aantrekkelijker te maken. Het project kwaliteitsimpuls Traverse wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.