Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-08-2010

Politie houdt vier verdachten van plegen ramkraak aan

STEENBERGEN: De politie hield woensdag vier verdachten van een ramkraak in de Blauwstraat aan. Na een melding van een oplettende getuige kon de politie na een korte achtervolging de voer in een auto aanhouden.

De politie kreeg woensdag even voor 03.00 uur melding van een ramkraak in een winkel aan de Blauwstraat. De politie ging met meerdere eenheden naar de plaats van de inbraak.
Bij aankomst van de politie ziet men een auto staan bij de winkel. De auto stond in brand. E auto bleek kort ervoor te zijn gestolen vanaf de Oudlandsestraat in Steenbergen. De politie nam contact op met de gedupeerde en stelde hem op de hoogte van de diefstal.
Een getuige had gezien dat de daders wegreden in een auto en had een kenteken en een type doorgegeven. Een politie-eenheid keek in de omgeving rond naar de auto. Op de Franseweg zag de politie een auto rijden die voldeed aan het signalement. De auto reed met hoge snelheid langs en de agenten zetten de achtervolging in. Op de N259 gaf de bestuurder gehoor aan het stopteken van de politie. De politie hield de vier inzittenden van de auto aan. De 23-jarige man uit Maassluis, 18-jarige man uit Maassluis, 22-jarige man uit Maassluis en 23-jarige man uit Rotterdam zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn hier ingesloten voor verhoor. Hier is hun kleding voor onderzoek in beslag genomen. Ook is de auto waarin de reden in beslag genomen. Voor zover bekend is er niets weggenomen uit de winkel. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Verwarde man aangehouden na aanranding

OUDENBOSCH: De politie kreeg donderdag om 11.00 uur melding dat er vrouwen werden aangerand door een man in de Fenkelstraat. Bij aankomst van de politie bleek dat een man twee vrouwen in hun billen had geknepen en kinderen snoep had afgepakt. Het snoep stopte hij in zijn mond en stopte het hierna weer in de mond van de kinderen.
De politie hield een 30-jarige man uit Oudenbosch aan. De man werd verhoord en de politie nam contact op met de GGZ in verband met de geestelijke toestand van de man. Hij is beoordeeld door de crisisdienst en opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ook nam de politie contact op met een behandelend arts van de man in verband met overdracht van ziektes. De verzorgers van de kinderen kregen het advies met de kinderen naar de huisarts te gaan.
Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor poging tot doodslag

PUTTE: De politie hield dinsdag rond 14.30 uur een 19-jarige inwoner van Putte aan voor poging doodslag. De man had maandag aan het begin van de avond ruzie met zijn ouders in zijn ouderlijk huis. Hij zou hierbij met een halter van 10 kilo richting zijn ouders hebben gegooid en gedreigd hebben het huis in brand te steken, waarna hij papier op brandende kaarsen legde. Hierna vertrok de jongeman. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en poogde hem die avond aan te houden, maar trof hem niet meer aan. Dinsdagmiddag werd de man alsnog aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt tweede verdachte aan voor brandstichting

KLUNDERT: De politie hield woensdagochtend een 15-jarige inwoner van Klundert aan voor brandstichting. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een brandstichting in een leegstaande boerderij aan de Noordschans eind juli. Maandag werd hiervoor al een 16-jarige jongen uit Klundert aangehouden. Deze verdachte is in verzekering gesteld en zijn in verzekeringstelling is inmiddels verlengd. De verdachte heeft tijdens verhoor bekend dat hij betrokken is bij de brandstichting. Hij verklaarde dat hij de brand nog wilde blussen, maar dat dit niet lukte.
De verdachte die woensdag werd aangehouden verklaarde dat hij er wel bij was, maar geen aandeel had in de brandstichting.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Rookwaar weg bij inbraak in supermarkt

ZEVENBERGEN: Onbekenden braken woensdag rond 03.45 uur in in een supermarkt in de Molenstraat. De daders trapten een ruit in en namen rookwaar weg. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde en stelt een buurtonderzoek in.

Scooterrijder onder invloed en zonder rijbewijs aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagavond een 45-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan. Even daarvoor kwam een vrouw overstuur het politiebureau binnen. Ze zou op straat zijn uitgescholden door haar vriend. De man werd bij het politiebureau aangetroffen. Hij was onder invloed van alcohol en reed op een scooter. De man is aangehouden en bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. De verdachte verklaarde een conflict te hebben met zijn ex-vriendin en zei niet op de scooter te hebben gereden. Hij is in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje gewond bij eenzijdig ongeval

WOUW: Getuigen troffen dinsdag aan het einde van de middag een meisje aan in de berm aan de Spellestraat. Het meisje lag op haar buik en was niet aanspreekbaar. Agenten stelden vast dat het vermoedelijk om een eenzijdig ongeval gaat. Het 18-jarige meisje uit Roosendaal is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en is hier opgenomen voor behandeling. De aard van haar letsel is niet bekend.

Automobilist overschrijd maximum snelheid met 76 km/u

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie controleerde dinsdagavond rond 21.30 uur een auto op snelheid aan de Langeweg. De 21-jarige bestuurder van de auto, een man uit Drimmelen, reed 156 km/u, terwijl op deze weg 80 km/u maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Wijkagent waarschuwt voor benzinedieven

HALSTEREN: De wijkagent van de wijken Rode Schouw, Schans en Vrederust waarschuwt inwoners van zijn wijken voor benzinedieven. Onbekenden boorden afgelopen week gaatjes in de benzinetanken van verschillende auto's en tapten de benzine af. Er zijn inmiddels enkele aangiften binnen en er zijn naar verwachting 10 gedupeerden. Agenten
constateerden de afgelopen week dat men bij 5 voertuigen had
toegeslagen aan de Rode Schouw. De wijkagent onderhoudt contact met het buurtpreventieteam over de diefstallen. Ook worden mensen die gedupeerd zijn door de benzinedieven en nog geen aangifte hebben gedaan

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-08-2010 17:09 | © Regio Midden en West Brabant |