Politie Brabant-Noord

Geweld tegen politie bij aanhouding woninginbrekers

's-Hertogenbosch, 11-08-2010

Bij de aanhouding van een vijftal verdachten van poging tot woninginbraak is dinsdagavond rond 23.30 uur geweld gepleegd tegen de politie. Hierbij is een 29-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Agenten waren op de Ploossche Hof bezig met de aanhouding van vijf Bosschenaren (17 tot 20) in verband met een poging tot woninginbraak in de Meester van Merwickstraat. De politie kon de verdachten in een auto aanhouden op de Ploossche Hof. Terwijl agenten bezig waren met de aanhouding bemoeiden een aantal omstanders zich hiermee. Eerst waren de omstanders verbaal agressief, maar even later werden er stenen gegooid naar de politie. Een agent werd hierbij geraakt door een stuk stoeptegel. De tegel kwam op zijn rug terecht. Hij raakte niet ernstig gewond. Een van de omstanders, de 29-jarige Bosschenaar, stond voor een andere politieman met een steen in zijn hand. Hij dreigde met de steen te gooien. De agent vreesde dat hij of anderen geraakt zouden worden en voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij zich genoodzaakt zag om zijn vuurwapen te trekken. Hierop liet de Bosschenaar de steen vallen en rende weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden op de Zesde Haren. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en is inverzekering gesteld.

De politie is naar aanleiding van de geweldpleging een onderzoek gestart. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is nog op zoek naar getuigen, zij kunnen zich melden via: 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

De poging woninginbraak wordt onderzocht, de verdachten zijn inverzekering gesteld.