Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-08-2010

Vrouw aangehouden voor diefstal vanaf graf

BREDA: Bezoekers van de begraafplaats aan de Tuinzigtlaan hielden dinsdag rond 19.30 uur een 54-jarige vrouw uit Dordrecht aan voor diefstal. De vrouw werd door de bezoekers betrapt op het stelen van bloemen vanaf een graf. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze verhoorde de vrouw. Ze verklaarde dat ze de bloem mooi vond en deze mee wilde nemen naar huis. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na vernieling en spuiten met pepperspray

SINT WILLEBRORD: Een bewoner van een pand aan de Rucphensestraat alarmeerde woensdag om 02.30 uur de politie. De 21-jarige man had die avond wat vrienden op bezoek en had onenigheid met een bekende die hij niet binnen wilde laten. De bewoner had de man al een keer weggestuurd toen deze opnieuw aanbelde. Hij mocht wederom niet naar binnen en begon tegen de deur te schoppen en met steentjes tegen de ramen te gooien. Toen de 21-jarige man hem vertelde weg te gaan, haalde de man, volgens verklaring van de aangever, een taser tevoorschijn. Hierna vernielde hij een ruitje van de, inmiddels gesloten, voordeur en sprayde de inhoud van een busje pepperspray naar binnen. De bewoner en de andere aanwezigen kregen hierdoor ademhalingsproblemen. De politie werd gealarmeerd. Deze hield een 20-jarige verdachte uit Sint Willebrord aan. De agenten namen bij zijn aanhouding een busje pepperspray in beslag. Een taser werd, ook bij zoeken in de omgeving, niet
aangetroffen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man tweemaal in 24 uur aangehouden

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar werd in 24 uur tweemaal aangehouden voor verschillende feiten. Dinsdag werd de man rond 13.00 uur betrapt bij een poging tot diefstal uit een winkel aan het Kruisvoort. De man zou hebben gepoogd een telefoon weg te nemen en zou ook een telefoonhoesje uit de verpakking hebben gehaald en hebben meegenomen. Op het moment dat de man merkte dat hij betrapt was verstopte hij de goederen tussen andere spullen in de schappen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij ontkende de spullen te hebben willen stelen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De verdachte bleek bij aankomst op het politiebureau gezocht te worden voor het vernielen van autospiegels eind juli in de Wattstraat. Ook dit ontkende de man. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.
Woensdagmorgen meldde een bewoonster van de Buys Ballotstraat dat er een man voor de deur stond die haar moeder had mishandeld. De vrouw was ten val gekomen. Bij aankomst van de politie bleek dat de 37-jarige bewoonster door een bekende in het gezicht was geslagen in bijzijn van haar 20-jarige dochter. De man zou het gezin al langere tijd lastig vallen. De 26-jarige man werd wederom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Tegen de man wordt in alle zaken dossier opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging met mes

ETEN-LEUR: De politie hield dinsdag tegen middernacht een 20-jarige inwoner van Etten-Leur aan. De man zou op de Julianalaan in het park een bekende hebben bedreigd met een mes na een woordenwisseling. De 20-jarige gedupeerde uit Etten-Leur kon uit de weg springen en alarmeerde de politie. Hij gaf hierbij de naam van de dader door. De politie hield de man op het politiebureau, nadat hem via familie door de politie was geadviseerd zich te melden, aan. De man verklaarde dat hij de gedupeerde niet had bedreigd. Omdat de verdachte verslaafd is aan GHB kon hij volgens een geconsulteerde GGD-arts niet worden ingesloten omdat dit ernstige risico's voor de gezondheid met zich mee zou brengen. De man is daarom na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Politie houdt winkeldief aan

BREDA/ DONGEN: De politie hield dinsdag om 12.30 uur een 45-jarige man uit Breda aan voor diefstal. De man wordt ervan verdacht diezelfde middag rond 12.00 uur een tv te hebben gestolen bij een winkel in de Tramstraat in Dongen. Personeel van de winkel deed melding van de diefstal, gaf het kenteken en type van de auto en het signalement van de man zelf door aan de politie. Agenten zagen de genoemde auto rijden op de Tilburgseweg in Breda en hielden de man aan. In de auto werd de tv aangetroffen. De man verklaarde bij verhoor dat hij de tv graag wilde hebben, maar hier geen geld voor had. Hij had de tv opgepakt en was zonder te betalen de winkel uit gelopen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nog twee aanhoudingen in verband met vermissing meisjes

BREDA: De politie hield woensdagochtend twee jongemannen aan in verband met de vermissing van twee minderjarige meisjes eind vorige week. De twee worden ervan verdacht minderjarigen aan het ouderlijk gezag te hebben onttrokken. De 17-jarige en 18-jarige Bredanaar zijn ingesloten voor verhoor.
Maandag hield de politie al een 14-jarige jongen uit Breda aan voor hetzelfde feit. Hij is diezelfde middag weer in vrijheid gesteld. De drie worden verdacht bij betrokkenheid bij de vermissing van een 13-jarige en 16-jarige.
De politie onderzoekt wat zich heeft afgespeeld tijdens de afwezigheid van de meisjes, die tussen afgelopen donderdagavond en zondag vermist waren. Zondag werden de twee in een woning in Breda-Noord
teruggevonden. Dit gebeurde naar aanleiding van een tip die binnenkwam na het versturen van een SMS-Alert door de politie. De politie onderzocht de tip, hield de vermisten aan in de woning en herenigde hen met hun ouders. De politie onderzoekt wat zich tijdens de afwezigheid van de meisjes heeft afgespeeld.
In overleg met justitie zal worden besloten wat de gevolgen van het onttrekken van de minderjarige meisjes aan het ouderlijk gezag zal hebben voor de aangehouden verdachten.

Caravan uit stalling weggenomen

RUCPHEN: De politie kreeg woensdag rond 00.30 uur melding van een inbraak in een pand aan de Spundelseweg. De daders ontzetten een hekwerk om een terrein van een caravanstalling en verbraken ook een roldeur. Hierna ging men er met een caravan type Hobby 24 vandoor met kenteken WV-LS-96. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De caravan in als gestolen gesignaleerd.

Inbraak in supermarkt

BREDA: Even voor 06.00 uur ontdekte een medewerker van een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat dat er ingebroken was in het pand. De daders vernielden een raam en braken binnen een deur open. De inbrekers gingen er met een geldbedrag vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. Deze verklaarde dat hij de inbraak na een alarmmelding constateerde. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-08-2010 17:10 | © Regio Midden en West Brabant |