Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


dierenverzorgster op Jeugdland

---

Chantal Salaroe nieuwe dierenverzorgster op Jeugdland

11 augustus 2010
Chantal Salaroe werkt sinds kort als dierenverzorgster op Jeugdland. Een aantal maanden geleden heeft zij haar agrarische opleiding in Alkmaar afgerond en kon meteen van start op Jeugdland.

Van jongs af aan is Chantal gek op dieren, zo heeft zij veel ervaring op gedaan bij kinderboerderij Dierendorp in Heemskerk, waar zij vanaf haar achtste meehielp op de kinderboerderij.

Foto: Chantal Salaroe

Chantal Salaroe

Je werkt nu bijna een maand op Jeugdland, wat is je ervaring tot nu?

Het is erg leuk! Wat het zo leuk maakt is de combinatie van een kinderboerderij enerzijds en anderzijds de mogelijkheid dat de kinderen hutten kunnen bouwen en een vuurtje stoken. De bezoekers zijn erg aardig en de meeste kinderen en ouders komen uit de buurt. Daarnaast komt ook de Buitenschoolse Opvang regelmatig langs om even een kijkje nemen op de kinderboerderij.

Zou je meer dieren willen hebben?

Ik zou meer rasdieren willen hebben voor educatie, zodat je net iets meer kunt vertellen aan de kinderen. Ook zou ik tropische vogels erbij willen. Binnenkort krijgen wij een mannetjes hert erbij. Het is nog een jonkie, dus hij zal nog niet een groot gewei hebben. Wij hebben nu 3 vrouwelijk dam herten, dus het is vooral leuk voor de dames.

Ik zag dat er buiten flink gewerkt wordt aan een konijnenheuvel?

Klopt, de bedoeling is dat over een maand de heuvel af is en de kinderen daar de konijnen kunnen aaien en knuffelen. Nu zit een aantal konijntjes in de stal zodat de kinderen daar naar binnen kunnen en de andere konijntjes zijn in hun kooi. Als kinderen langs willen komen, dan mogen zij onder begeleiding de konijntjes vasthouden en aaien.