Gemeente Venray11 augustus 2010

Hooftman Geo Boortechniek BV Venrayse starter van het kwartaal

Het Venrayse bedrijf Hooftman Geo Boortechniek BV is gekozen tot starter van het 1e kwartaal 2010. Het bedrijf verricht grondboringen ten behoeve van de benutting van aardwarmte en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de promotie van duurzame energievormen.

Hooftman Geo Boortechniek BV is in februari van dit jaar opgericht door Venraynaar Johan Hooftman. Nadat het bedrijf waar hij werkte failliet was gegaan, besloot hij zich als zelfstandig ondernemer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn bedrijf is volledig gecertificeerd en verricht grondboringen bij zowel ondernemingen als particulieren met als doel om daarmee aardwarmtesystemen te realiseren. Ook zorgt het voor het direct daarmee verbonden leidingwerk. Hooftman huurt momenteel een bedrijfspand op bedrijventerrein Smakterheide. In de loop van 2010 start de bouw van een eigen pand op de Hulst 2 waarin hij medio 2011 zijn intrek neemt.

Wethouder Jan Loonen die deel uitmaakt van de jury, is blij met de winnaar van dit kwartaal. "Dit is nu precies de ondernemer die we voor ogen hadden toen we met dit initiatief begonnen. Johan Hooftman laat zien dat je op het gebied van duurzaamheid en milieu een mooi bedrijf kunt starten. Bovendien getuigt het van lef om op latere leeftijd en ook nog in deze economisch moeilijke tijd de stap te zetten naar een eigen bedrijf. In het gesprek met de jury gaf hij aan dit weloverwogen te hebben gedaan. Ik neem mijn petje af voor zoveel ondernemingszin".

De starter van het kwartaal is een initiatief van de Rabobank en de gemeente Venray met het doel om het zelfstandig ondernemerschap te stimuleren. Elk kwartaal kiest een jury uit een aantal starters de meest aansprekende. Na afloop van het jaar wordt uit de vier kwartaalwinnaars de algehele winnaar gekozen.