Ingezonden persbericht

The Rolling Beatles maken zich klaar voor de première:
Abbey Road Project... get back to where it all began

In april van dit jaar bezochten de muzikanten van The Rolling Beatles - Hans Keuls (drums), Pieter Vermeulen (gitaar), Paul Logister (bas en zang) en Ralph Winkler (gitaar en zang) - de befaamde Abbey Road Studios in Londen. Met één doel: inspiratie opdoen voor het bijzondere, multidisciplinaire Abbey Road Project...: een samenwerking met cineast Michael Kolenbrander, kunstenares/fotografe Rimke Nolten en schrijver Ben van Melick. Nu, vier maanden verder, is het dan bijna zover: op zaterdag 28 augustus a.s. om 20.30 uur gaat hun geesteskind in de LIMBURGzaal van Theater Heerlen in première. Regie: Aimée Charlier.

Abbey Road Project... get back to where it all began is een multidisciplinair kunstproject, waarin muziek, beeld en woord de ingrediënten vormen voor een bijzondere voorstelling. Tegen een decor van een filmisch- en fotografisch verslag van de jonge cineast Michael Kolenbrander en kunstenares/fotografe Rimke Nolten - en met tekstbijdragen van schrijver Ben van Melick - brengt de groep in een muzikale theatershow als het ware een ode aan de twee meest vermaarde rockpopgroepen aller tijden: The Rolling Stones en The Beatles. Een project, waarin muziek, film, fotografie, design, literatuur en journalistiek samensmelten tot oorverdovend en oogverblindend theater.

Uiteraard is in de voorstelling een centrale rol weggelegd voor de muziek. Naast muziek van The Beatles en Stones zelf, komt ook muziek voorbij van rockers die voor deze bands van belang zijn geweest en zijn er een aantal eigen nummers van The Rolling Beatles te horen. Dit resulteert in een voorstelling met subliem in elkaar overlopende compilaties van Rolling Stones- en Beatles songs én eigen werk. Geen doorsnee 'coverband' dus. Abbey Road Project... get Back to where it all began van the Rolling Beatles is in coproductie met het festival Cultura Nova gemaakt: mogelijk dankzij middelen uit het coproductiefonds van Stichting Cultura Nova en een bijdrage van Huis voor de Kunsten Limburg.

www.culturanova.nl

Noot voor redacties

Nadere informatie t.b.v. pers (

Ingezonden persbericht