Ingezonden persbericht

TOSHIBA TEC benoemt Gerard Pruijn tot Europees directeur Business Development om relaties met retail topbedrijven te intensiveren
Amersfoort, 11 augustus 2010 - Gerard Pruijn is benoemd tot directeur van TOSHIBA TEC's Europese Business Development team, als onderdeel van TOSHIBA's strategie om marketinginspanningen te verbeteren, sales-initiatieven uit te breiden en de relaties met klanten binnen het retail topsegment te verdiepen. Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Amersfoort is Gerard verantwoordelijk voor het strategisch leiderschap en verdere ontwikkeling van TOSHIBA TEC's corporate strategie op het gebied van retailpartners in de EMEA-regio.
Tegelijkertijd, zal hij de synergie verbeteren met de Auto ID divisie van het bedrijf, met de nadruk op volledige back-to-back IT-oplossingen voor de retailbranche. TOSHIBA TEC biedt 'Best in Class' POS en Auto ID systemen die zich onderscheiden in levensduur en lage onderhoudskosten voor fabrikanten, supply chain medewerkers en retailers.
Gerard Pruijn: "We hebben een scala aan initiatieven gepland om ons marktaandeel verder te vergroten en tevens uit te breiden naar nieuwe markten, waarin wij momenteel nog niet actief zijn. Van actualisering van onze productmix en -stijlen, zodat deze beter aansluiten bij de steeds veranderende wensen en eisen van onze klanten, tot en met het leveren van een nieuw product- en dienstenaanbod, we doen er alles aan om een superieure winkelervaring te bieden. Ik ben volledig overtuigd van onze strategie die erop gericht om de Tier 1 retailorganisaties, die ons nog onvoldoende kennen, uit te leggen waarom wij een overtuigend verschil kunnen maken in hun langetermijn bottom line."
Gerard Pruijn beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in de detailhandel, het meest recent als Sales Directeur van TOSHIBA TEC Nederland, waar hij recentelijk verantwoordelijk was voor de introductie van nieuwe klanten en prospects voor de Retail Technology Award winnende Waste Management-oplossing voor versproducten, ontwikkeld in samenwerking met Capgemini. Voorheen was hij medeoprichter van KAS, een TOSHIBA TEC distributeur die in 2002 door TOSHIBA TEC werd overgenomen.
"We zijn verheugd over de promotie van Gerard naar ons Europese business development team," aldus Nobuhiko Takao, CEO van TOSHIBA TEC Europe. "Gezien zijn internationale retailervaring, zijn uitgebreide netwerk binnen de industrie en zijn uitstekende verkoopprestaties zijn wij ervan overtuigd dat hij direct een positieve en waardevolle bijdrage zal leveren aan ons Europese sales team."
Over TOSHIBA TEC Corporation
TOSHIBA TEC Corporation beheert productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van Point of Sale-systemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen binnen heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe biedt totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, gebruik en onderhoud.

TOSHIBA TEC Europe heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services. TOSHIBA TEC is een onafhankelijk opererend bedrijf van TOSHIBA Corporation, de zevende grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91te grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. TOSHIBA is een wereldleider en innovator in het ontwikkelen van hoogwaardige technologie, een veelzijdige producent en leverancier van geavanceerde elektronische en elektrische producten variërend van informatie en communicatiesystemen, digitale consumentenproducten, elektrische apparaten en onderdelen, systemen voorelektriciteitscentrales waaronder nucleaire energie, industriële en sociale infrastructuur systemen en huishoudelijke apparatuur.

TOSHIBA is opgericht in 1875 en beschikt vandaag de dag over een wereldwijd netwerk van meer dan 740 bedrijven, met 204.000 werknemers over de hele wereld. De wereldwijde omzet in 2009 bedroeg meer dan 68 miljard US dollar. Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, RFID-klare barcodeprinters, randapparatuur retail en Auto ID software oplossingen is te vinden op de TERIS website: www.toshibatec-eu.nl