Ingezonden persbericht


Landelijke G-Voetbaldag traditiegetrouw in Barendrecht

Barendrecht - Op 11 augustus aanstaande vindt op Sportpark de Bongerd in Barendrecht de achttiende editie van de Landelijke G-Voetbaldag plaats. Honderden voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking komen die dag in actie, onder begeleiding van de coaches en scheidsrechters uit het Betaalde Voetbal.

Het toernooi is een initiatief van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), die het toernooi organiseert in samenwerking met de KNVB en BVV Barendrecht. Laatstgenoemde partij is al sinds de start van het toernooi gastheer voor de Landelijke G-Voetbaldag en zorgt voor tientallen vrijwilligers, die gezamenlijk voor een goed verloop van het toernooi zorgen.

Vorig jaar verleenden alle 38 profclubs hun medewerking aan het evenement. Hetzelfde aantal deelnemende clubs is dit jaar present. TOP Oss geeft ondanks de degradatie naar de Topklasse acte de présence, tevens verleent de technische staf van BVV Barendrecht, onder leiding van Jack van den Berg, medewerking aan het evenement, als vervanger voor het failliete HFC Haarlem.

Voor de deelnemers en de toeschouwers is het elk jaar een geweldige ervaring om naast beroemde trainers en bekende scheidsrechters op het veld te staan. De prijsuitreiking wordt naar verwachting verricht door bondscoach Bert van Marwijk.

Bijgaand het programmaboekje, met ondermeer een voorwoord van KNVB voorzitter Michael van Praag. Om 9.45 uur stellen de spelers en coaches zich aan het publiek voor. De finales van de wedstrijden beginnen om 16.15 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Toegang tot de Landelijke G-Voetbaldag is gratis.




Ingezonden persbericht