Wijziging bedrijfsnaam CWS-boco op bevel van rechtbank

11/08/2010 08:00

CWS Nederland B.V.

"De rechtbank te 's-Hertogenbosch heeft bij vonnis van 12 mei 2010 bepaald dat wij, CWS-boco Nederland B.V. handelen in strijd met de handelsnaamrechten van Boco Chemie B.V., h.o.d.n. Boco te 's Graveland. Wij zijn veroordeeld tot het staken van het gebruik 'boco' in onze handelsnaam en zullen de naam op last van de rechtbank dan ook moeten wijzigen."

Bovenstaand een citaat uit het vonnis. De aanleiding: in 2007 besloot moederbedrijf CWS-boco International GmbH te Duisburg om een nieuwe bedrijfsnaam door te voeren naar alle 18 regionale vestigingen in Europa en China, met als doel de naamsbekendheid en de harmonie van haar activiteiten te vergroten. De merknaam CWS stond daarbij voor de activiteiten rondom sanitaire voorzieningen en schoonloopmatten. Voor het segment bedrijfskleding werd het 'boco'. De bedrijfsnaam werd in 2008 officieel gewijzigd in CWS-boco Nederland B.V.

Controverse

Het bedrijf Boco Chemie B.V. te 's Graveland heeft hiertegen een juridische procedure aangespannen.

Zij eisten en kregen toegewezen, bij vonnis van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, dat onze handelsnaam CWS-boco Nederland vanaf 13 augustus 2010 niet meer op de Nederlandse markt gebruikt mag worden. Dit heeft tot gevolg dat wij onze bedrijfsactiviteiten voortzetten onder de handelsnaam CWS Nederland B.V. Het is overigens nog steeds toegestaan dat wij de merknamen CWS en boco afzonderlijk gebruiken als het gaat om resp. sanitaire diensten en bedrijfskleding. Echter in onze bedrijfsnaam mogen beide namen niet gecombineerd worden weergegeven.

Concreet houdt het in dat CWS, door het onstane geschil met bovengenoemd (deels) gelijknamig bedrijf, haar diensten met ingang van 13 augustus 2010 continueert onder de handelsnaam CWS Nederland B.V.

De Beverspijken 16, 5221 ED 's-Hertogenbosch. De website wordt tevens gewijzigd van www.cws-boco.com in www.nl.cws.com.

Over CWS

CWS Nederland B.V. telt 370 medewerkers en is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd. CWS is onderdeel van een internationaal toonaangevende one-stop leverancier van professionele sanitaire hygiëne oplossingen en textielservices. Het internationale leveringsprogramma bestaat uit handdoek- en zeepdispensers, luchtverfrissers en schoonloopmatten alsmede boco industrieel wasbare werk- en bedrijfskleding. Alle producten en diensten worden aangeboden conform een flexibel huur- en serviceconcept. Klanten profiteren van professionele Full-service, persoonlijk advies en het regelmatig onderhoud van de producten. CWS-boco International GmbH omvat meer dan 18 regionale vestigingen in Europa en China met wereldwijd 8.000 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duisburg, Duitsland en is een dochteronderneming van de Haniel-groep. Met een totale omzet van 26,4 miljard euro (boekjaar 2008) en meer dan 50.000 medewerkers is Haniel een van de meest succesvolle Duitse familiebedrijven.

Perscontact:

Arjan Bolink, Product Marketeer , De Beverspijken 16, 5221 ED 's- Hertogenbosch,

tel.: +31 (0) 73 6 338 407, e-mail: arjan.bolink@cws.com

Marie-Louise van Luijtelaar, Marketing assistant, De Beverspijken 16, 5221 ED 's- Hertogenbosch

tel.: +31 (0) 73 6 338 481, e-mail:marie-louise.vanluijtelaar@cws.com





http://wwwnl.cws.com

www.nl.cws.com