Ingezonden persbericht


Australische Port Kembla Coal Terminal maximaliseert verwerkingscapaciteit en optimaliseert opslag en scheepsbelading met Quintiq-oplossing

's-Hertogenbosch, 11 augustus 2010 ­ De Australische Port Kembla Coal Terminal (PKCT) profiteert van grote voordelen van de geïntegreerde Quintiq-oplossing voor operationele planning. Deze oplossing ging live in februari van dit jaar. Binnen zes maanden verbeterde het bedrijf de havenverwerkingscapaciteit en de capaciteitsbenutting van het opslagterrein. Daarnaast heeft PKCT beter inzicht in gepland onderhoud en de impact daarvan op de capaciteit. Dit resulteert in kortere wachttijden voor kolenschepen.

PKCT is een Australische terminal voor kolenexport ten zuiden van Sydney aan de Australische oostkust. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ruim dertien miljoen ton aan steenkool. De kolen worden via wegvervoer of per spoor aangeleverd en opgeslagen op een opslagterrein. Vervolgens assembleert en klaart PKCT de vracht, waarna deze via een lopende band naar wachtende schepen wordt getransporteerd. In 2009 laadde PKCT 226 schepen met meer dan 13,2 miljoen ton steenkool en bijna vierhonderduizend ton cokes. De Quintiq-planningsoftware ondersteunt het bedrijf bij het optimaal verwerken van de steeds grotere steenkoolvolumes.

De Quintiq-oplossing is een geïntegreerde planningoplossing die real-time inzicht biedt in de suppy chain voor steenkolen van Port Kembla. De supply chain omvat het gehele verplaatsingsproces van steenkool: van het lospunt tot en met het vertrek van schepen, en betreft meerdere tijdsniveaus. PKCT koos voor Quintiq, omdat de oplossing kan omgaan met de complexe planningpuzzel voor het lossen van treinen en vrachtwagens, opslagbeheer en het laden van schepen. Een ander voordeel van Quintiq is de flexibiliteit van de oplossing - zo kan die omgaan met alle regels voor gebruik van het opslagterrein, machines en andere belangrijke bedrijfsmiddelen. Na slechts zes maanden heeft PKCT de verwerkingscapaciteit en de inzet van zijn middelen en storagecapaciteit al verbeterd.

Quintiq automatiseerde veel van de planningfuncties van PKCT. De terminal profiteert ook van de interne planningkennis die is opgenomen in de planningoplossing. De specifieke regels en processen zijn opgenomen in de centrale informatiedatabase, waardoor kennis nu eenvoudiger te delen is. De planners van PKCT hebben meer inzicht en kunnen beter plannen in de toekomst. Daarnaast kunnen ze beter omgaan met verstoringen en toekomstige uitdagingen. Ze opereren onafhankelijker en met minder stress.

De Quintiq-oplossing stelt PKCT ook in staat om prestatiegebaseerd te plannen. Managers stellen targets en doelstellingen op basis van bestaande data op en nemen goed geïnformeerde beslissingen over supply chain-componenten waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Daarnaast biedt Quintiq 'what-if'-scenario's waarmee planners inzicht hebben in de gevolgen van planningbeslissingen op de supply chain.

"PKCT is onder de indruk van de snelheid waarop wij profiteren van de Quintiq-oplossing op het gebied van snelheid van belading en verbeterd voorraadbeheer", zegt Mark Beale, Planning Manager bij PKCT. "We verwerken steenkool nu sneller en efficiënter op de haven. We kunnen met deze planningtool problemen vroeg identificeren en de klantenservice verbeteren."

Paul Shepherd, Business Unit Director bij Quintiq: "De voordelen die PKCT in slechts enkele maanden heeft gerealiseerd, vormen het beste bewijs van de waarde die Quintiq biedt voor bulkterminals. We zien er een uitdaging in om onze oplossingen op maat te maken voor de complexe planningpuzzels van bedrijven als Port Kembla. We zijn verheugd om de positieve veranderingen te zien, die we bij dergelijke organisaties teweeg kunnen brengen."

###

Over PKCT
Port Kembla Coal Terminal is een steenkolenexportfaciliteit aan de Australische oostkust, 72 kilometer ten zuiden van Sydney. Het bedient de twee grootste steenkolenreserves van Australië: de zuidelijke en westelijke steenkolenvelden van New South Wales. Vanuit de terminal van PKCT vindt export plaats van verschillende soorten steenkool naar klanten in de gehele wereld. PKCT is een belangrijke schakel in de wereldwijde supply chain voor steenkool. Voor meer informatie: www.pkct.com.au.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italïe, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 74 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.