Ingezonden persbericht


SLECHTS 1 OP DE 8 JONGEREN VINDT ZICHZELF POPULAIR

HET ALLERBELANGRIJKSTE OP DE MIDDELBARE SCHOOL IS EEN PAAR GOEDE VRIENDEN HEBBEN EN HOGE CIJFERS HALEN.

Amsterdam, 11 augustus 2010

Jongerenonderzoeksbureau Qrius heeft in opdracht van MTV Networks een onderzoek uitgevoerd naar populariteit onder jongeren. Dit in het kader van de lancering van de nieuwe comedyserie The Hard Times Of RJ Berger, over een onzekere jongen die berucht wordt op school als iedereen erachter komt dat hij een enorm geslachtsdeel heeft. The Hard Times Of RJ Berger is vanaf zondag 22 augustus om 19:00 te zien op MTV.

In het onderzoek luidde de hoofdvraag: Hoe wordt je populair op je middelbare school en (niet onbelangrijk) heeft de lengte van het mannelijk geslacht hier invloed op? Uit het onderzoek komt naar voren dat populair zijn niet het belangrijkst is op school. Van de ondervraagden vond 82% het hebben van een paar goede vrienden het allerbelangrijkst op de middelbare school en daarnaast het halen van goede cijfers (74%). Slechts 1 op de 8 jongeren vindt zichzelf populair (12%).

Hoe word je populair?

Uit het onderzoek komt naar voren dat je populariteit wordt vergroot door een combinatie van looks en karakter. Een populair persoon ziet er volgens de uitkomsten verzorgd uit, is opvallend, aantrekkelijk, slank, heeft geen puistjes en draagt de nieuwste mode. Ook is het van belang dat je veel uitgaat, dure gadgets hebt en een eigen stijl. Het drinken van alcohol, goed zijn in iets en roddelen over anderen vergroot je populariteit ook aanzienlijk. Daarnaast is een populair persoon grappig, niet verlegen, heeft veel vrienden, een vriend(in) en veel macht.

Het loont niet om heel stoer of juist heel aardig te zijn. Volgens de ondervraagden word je niet populair door brutaal te zijn tegen leraren, vaak te spijbelen, te roken en drugs te gebruiken, veel make-up te dragen en een auto te hebben. Ook word je niet populair door aardig te zijn tegen iedereen, hoge te cijfers halen en vaak voor anderen te betalen.

Voor- en nadelen van populair zijn

Het grote voordeel van populair zijn is dat je altijd mensen om je heen hebt, zo zegt 79% van de ondervraagden. Daarnaast wordt je voor elk feest uitgenodigd en je krijgt alles voor elkaar bij anderen. Maar het is niet alleen maar fijn om populair te zijn. Volgens jongeren kleven er ook een aantal nadelen aan populariteit, blijkt uit het onderzoek. Zo is het moeilijk te bepalen wie je echte vrienden zijn, je kunt nooit jezelf zijn en men verwacht altijd iets van je. Daarnaast zijn er zijn altijd mensen jaloers op je, wordt er over je geroddeld en wordt je zelfs gehaat. Ook kan het allemaal zo weer voorbij zijn!

De lengte van de penis

De meesten vinden dat de grootte van het geslacht van een jongen er helemaal niet toe doet (70%). Meisjes vinden dit vaker dan jongens (78% vs 62%). Toch denkt ruim de helft dat een grote penis voor jongens belangrijk is (57%). Ook heeft 1 op de 6 jongens wel eens een opmerking gekregen over de lengte van zijn penis (16%). De meest genoemde opmerkingen zijn dan: groot/lang, dik of juist klein. Gelukkig is 90% van de jongens (zeer) tevreden over de lengte van zijn penis. De grootte van de penis wordt door 1 op de 10 jongeren genoemd als reden voor populariteit (9%). Van de ondervraagde meisjes valt 4% alleen op groot geschapen mannen.

Jongens vs meisjes

Populariteit is belangrijker voor jongens dan voor meisjes. Drie keer zoveel jongens als meisjes vinden zichzelf populair (18% vs 6%), en meisjes noemen meer nadelen van populariteit dan jongens: dat er over je wordt geroddeld (58% vs 38%) en dat je nooit jezelf kan zijn (39% vs 25%). Ook vinden meisjes vaker dat populair zijn zo weer voorbij kan zijn (80% vs 71%) en dat de populaire leerlingen op hun school asociaal zijn (38% vs 25%).

The Hard Times Of RJ Berger

Op zondag 22 augustus gaat de serie The Hard Times Of RJ Berger in première op MTV. The Hard Times Of RJ Berger gaat over de 15-jarige zeer impopulaire RJ Berger (Paul Iacono). In RJ's leven gebeurt bar weinig, totdat op een dag de hele school kan zien: RJ heeft een enorm geslachtsdeel! Van het ene op het andere moment gaat RJ van anoniem naar berucht en voor het eerst in zijn leven heeft hij een beetje zelfvertrouwen. Tijdens de show zien we hoe RJ worstelt met meisjes, zijn bizarre ouders en high-shool.

De serie geeft een hilarisch kijkje in het leven van een lovable loser!

Jongerenonderzoeksbureau Qrius heeft het onderzoek naar populariteit onder jongeren uitgevoerd in opdracht van MTV Networks. Het kwantitatieve online onderzoek is een representatief onderzoek onder 515 schoolgaande jongeren tussen 15 en 18 jaar.

The Hard Times Of RJ Berger is vanaf zondag 22 augustus om 19:00 te zien op MTV.


- EINDE BERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.



Ingezonden persbericht