Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 augustus 2010

Run2Day Ladies Run 4 EM populair evenement

- Vraag naar vrouwenlopen neemt toe -

Tijdens de 26e Dam tot Damloop wordt voor de tweede keer de Run2Day Ladies Run gehouden. De vrouwenloop over 4 Engelse Mijl (6,4 kilometer) is in korte tijd een op zichzelf staand evenement geworden. Inmiddels schreven ruim 1.200 meisjes en vrouwen zich in en er kan nog steeds ingeschreven worden tot en met 23 augustus. Het parcours, de afstand én het goede doel dat eraan verbonden is, maken dit onderdeel aantrekkelijk. Bovendien lopen vrouwen graag met andere vrouwen. De Run2Day Ladies Run wordt als onderdeel van de Dam tot Damloop gehouden, voorafgaand aan de 10 Engelse Mijl op zondag 19 september.

Vrouwen die georganiseerd hardlopen met andere vrouwen, het wordt steeds populairder. Organisator Stichting Sportevenementen Le Champion, die speciaal voor dit onderdeel samenwerkt met Run2Day de complete hardloopwinkel en goede doelen organisatie Women Win, rekent erop dat er straks zo'n 1.500 loopsters klaarstaan op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Om exact 9.55 uur klinkt het startschot op dezelfde plek waar later die ochtend de vele duizenden deelnemers aan de 10 Engelse Mijl starten. De deelneemsters aan de Run2Day Ladies Run doen delen van het officiële Dam tot Dam parcours aan. Ook zij maken na de start meteen een bocht naar links om door de IJtunnel te lopen. De finish is op de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord nabij het veer achter Amsterdam Centraal Station. Vorig jaar schreven zich 1.035 vrouwen en meisjes in. Dit jaar ligt de teller al ver voor ten opzichte van 2009, want de inschrijvingstermijn loopt nog tot en met zondag 23 augustus klokslag middernacht. Het is een van de weinige onderdelen van de Dam tot Damloop waar nog voor kan worden ingeschreven. Wie meeloopt met de Run2Day Ladies Run sponsort gelijk een goed doel. Women Win sloot zich vorig jaar aan bij organisator Le Champion en steunt vrouwenorganisaties wereldwijd, die sport gebruiken als middel om vrouwen en meisjes fysiek en mentaal sterker te maken. Dit jaar gaat de opbrengst naar MIFUMI, een organisatie in Oeganda die door middel van sport meisjes en vrouwen kracht geeft op te staan tegen huiselijk geweld en geweld binnen de gemeenschap. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 6,50. Hiervoor krijgenn de deelneemsters: een startnummer op naam, een deelnemersbrochure met extra informatie, verzorging voor, tijdens en na de loop, kledinginname zodat de kleren na afloop bij de finish weer kunnen worden opgehaald, een medaille en AA Drink. Inschrijven is nog altijd mogelijk via www.damloop.nl.

Wie onverhoopt geblesseerd is geraakt en toch graag deel wil uitmaken van deze Run2Day Ladies Run 4 EM kan zich als vrijwilliger aanmelden bij de organisatie. Er wordt nog gezocht naar enkele extra handen die op het parcours of bij de start en finish willen helpen. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar: Vrijwilligers@Lechampion.nl

Noot aan de redactie (