Ingezonden persbericht


Nieuwe Dagjes uit-kaart voor het Nederlands-Duitse grensgebied

Waarom een lange autorit als het dicht bij huis zo leuk kan zijn!

Het Nederlands-Duitse grensgebied heeft veel te bieden. De nieuwe Dagjes Uit-kaart geeft 60 tips voor uitstapjes aan weerzijden van de grens. Bestel de gratis kaart en ga deze zomer op ontdekkingsreis. De Duitse regio´s Münsterland, Grafschaft Bentheim, Osnabrücker Land en zuidelijk Emsland en de Nederlandse regio's Achterhoek, Vechtdal Overijssel, Twente, Salland, Veluwe, IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden presenteren hun leukste tips voor een dagje uit.

Natuurlijk staat het bekende attractiepark Slagharen op de kaart, maar had u al eens gehoord van het Land van Jan Klaassen in Braamt of het in- en outdoorspeelpark Yupidu in Bocholt? Uitgekeken op het zwembad in de buurt? Op de kaart staan diverse recreatieparken en zwemparadijzen voor een verkoelend uitstapje tijdens de zomerse dagen.

En als de zon eens een dag niet schijnt, is een bezoek aan een van de talrijke musea een goed alternatief. Maak een wandeling door een oude mijnschacht in het Museum Industriekultur in Osnabrück, bekijk de kunst van het klokkengieten in de klokkenstad Gescher of duik in de geschiedenis van de mens van de ijstijd tot nu in museum TwentseWelle in Enschede.

Handig zijn de Toeristische OverstapPunten (TOPs) die in de kaart zijn getekend. Een TOP is een ideaal uitgangspunt voor fiets- en wandeltocht, omdat er altijd mooie routes in de buurt liggen.

De tweetalige Dagjes-uitkaart is in een oplage van 500.000 gedrukt en is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende organisaties, de lokale VVV´s, hotels en campings in het Nederlands-Duitse grensgebied.

U kunt de kaart ook bestellen via <..>www.geheimoverdegrens.nl.

De grensoverschrijdende kaart is een initiatief van het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme in Enschede/Gronau en is een verdere stap om het grensoverschrijdende toerisme in de regio te stimuleren.

Het project 'Geheim over de Grens' wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.