Big Orange Music realiseert studio voor audiopostproductie in A'dam


AMSTERDAM, 20100811 -- Big Orange Music realiseert met de ingebruikname van een `editing suite' in Pand Noord een studio die bij uitstek geschikt is voor audiopostproductie. Naast het componeren van muziek voor dramaproducties, legt Big Orange Music zich in deze studio's toe op voice-over recording, sounddesign en muziek voor radio- en televisiecommercials.

e wereld van toegepaste compositie en sounddesign bij beeld. Toen uitbreiding noodzakelijk bleek, werden de pijlen gericht op een geschikte locatie in Amsterdam. Vincent de Koning, mede-oprichter van Big Orange Music: "De meeste reclamebureaus bevinden zich in deze regio. Om hen optimaal te kunnen bedienen, is het belangrijk om in de buurt te zitten. In Pand Noord, net over het IJ, zijn met ons tal van bedrijven in de creatieve film- en mediasector gehuisvest. Daarbij kunnen we voor presentaties ook gebruik maken van de bioscoopzaal in Pand Noord, dus is het voor ons de ideale plek."

De studio's
De oplevering en ingebruikname van de `editing suite' vormde de laatste stap in de realisatie van de studio's voor audiopostproductie. Het zijn comfortabele ruimtes geworden waar opdrachtgevers en creatieven met veel plezier kunnen toewerken naar het beste eindresultaat. Bij het ontwikkelen en ontwerpen van de studio's stond kwaliteit vanzelfsprekend voorop. Om akoestisch neutrale ruimtes te creëren is akoesticus Eelco Grimm ingeschakeld. Op zijn advies is bijvoorbeeld zilveren bekabeling gelegd in de twee studio's en de opnameruimte. Daarnaast is voor spraak niet de gebruikelijke Neumann microfoon, maar een buizen microfoon van het merk Violet Flamingo geplaatst om optimaal resultaat te behalen.

Specificaties:
* Twee studio's (controle- & regiekamer en afzonderlijke editing suite) en een opnameruimte
* Opnamemogelijkheid voor voice-over, sectie muzikanten, foley
* Mac Pro 8-core, Logic Pro 9, Genelc1030A afluistering met Velodyne 800i Sub
* KYMA-X, SSL duende, UAD-2, Lexicon PCM96, Kurzweil KSP-8
* Alle relevante SoundFX databases

Het oog wil ook wat
Om klanten op gepaste wijze te kunnen ontvangen heeft architectenbureau Workshop of Wonders het interieur van de studio's ontworpen. Binnen dit design zijn de akoestische materialen onzichtbaar opgenomen in het interieur en met het gekleurde licht in de achterwand van de studio kan voor elke opdracht de juiste sfeer worden neergezet.

EINDE BERICHT

Over Big Orange Music
Big Orange Music componeert muziek voor films, documentaires, reclames, televisieprogramma's, huisstijlen van omroepen en interactieve media. De tweede tak van sport is sounddesign; voor radio- en televisie commercials worden stemmen opgenomen en geluiden ontworpen en vormgegeven. In 2000 startten de drie oprichters Big Orange Music in twee historische werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht. Deze werkruimte werd in 2007 uitgebreid met een vestiging in Pand Noord in Amsterdam. Daar zijn nu drie ultramoderne studio's gerealiseerd die bij uitstek geschikt zijn voor postproductie.

In 2006 won Big Orange Music Het Gouden Kalf voor beste filmmuziek voor de film `Bolletjesblues'. Een jaar later voorzagen ze de - met een Webby Award bekroonde - SIRE-site ikzieikziewatjijnietziet van muziek en geluid. Ook werkten ze aan diverse online campagnes die bekroond werden met een spin award (o.a. Sultana, Volkswagen en Chocomel). Voor de prestigieuze televisieseries `In Europa', `De Oorlog' en `13 in de Oorlog' componeerden ze alle muziek. Tot slot is hun muziek en geluidsontwerp dagelijks te horen in de huisstijl van de AVRO. Meer informatie is te vinden op www.big-orange.nl.





Ingezonden persbericht