Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Ramadan Festival gaat weer van start!
Amsterdam, 6 augustus 2010

Op 11 augustus begint voor bijna 1 miljoen Nederlanders de maand ramadan. Het Ramadan Festival grijpt deze maand aan om mensen van verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen. Met het jaarthema "de kunst van het delen" gaat zij verder dan enkel het delen van de maaltijd, maar wordt de focus gelegd op het delen van meningen, van kennis en ervaring.

Het Ramadan Festival vindt plaats van 11 augustus tot 13 september. Met de Ramadan Karavaan, een grote dubbeldekker bus, trekt het Ramadan Festival door het hele land. De Karavaan zal op een kleine twintig locaties in het land te vinden zijn, kijk snel op www.ramadanfestival wanneer hij bij jou in de buurt staat! Er is van alles bij de bus te doen: proef de lekkernijen, doe mee met de quiz en geniet van leuke optredens. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zodat iedereen mee kan delen.

De opening van het Ramadan Festival vindt plaats op 11 augustus, de eerste dag van de ramadan. Lange Frans presenteert dit evenement op het Zwanenplein in Amsterdam Noord. Voorafgaand aan de avond gaat een voedselinzamelactie voor de Voedselbanken Nederland van start. De avond wordt ingevuld met diverse optredens van Teema, Phazz, Mihai en Lange Frans, verschillende speeches en wordt afgesloten met de eerste iftar van de ramadanmaand. De iftar is de maaltijd om het vasten na zonsondergang te verbreken. Iedereen is welkom bij deze opening.

Naast de karavaan en de grote opening worden landelijk allerlei activiteiten georganiseerd. De thema's zorg, en ontwikkelingssamenwerking staan centraal bij de thema-iftars die op zo'n 30 locaties worden georganiseerd. Bij de Hospitality Dinners kunnen mensen onder het genot van een iftar nader kennis met elkaar maken bij een gezin thuis. Ook worden er interessante debatten en lezingen gehouden. Het feestelijke slot zal plaatsvinden op 9 september op de Dam in Amsterdam. De ramadan periode wordt traditioneel afgesloten met een meerdaags Suikerfeest.

Kijk op www.ramadanfestival.nl voor de route van de Karavaan en alle andere activiteiten van het Ramadan Festival.

Partners van het Ramadan Festival zijn de Gemeente Amsterdam, NCDO, Agis, Leger des Heils, Voedselbanken Nederland, VSBfonds, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Mekka Food, Gemeente Utrecht, Cordaan, Sigra, Provincie Noord Holland en Serve the City.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht