Ingezonden persbericht


Persbericht

Bijna 100 miljoen euro ongebruikt in Nederlandse keukenlades

's-Hertogenbosch, 11 augustus 2010 - In de Nederlandse keukenlade blijken nog steeds veel waardemunten en -bonnen ongebruikt te blijven liggen. Eerder werd al bekend dat daar ook veel winkelspaarzegels in achterblijven. Hetzelfde fenomeen doet zich nu dus echter ook voor bij de vele waardemunten en -bonnen die worden gebruikt in bijvoorbeeld horecagelegenheden, op festivals en bij evenementen.

Naar verwachting nemen veel bezoekers ook dit zomerseizoen - waarin traditiegetrouw veel buitenfestivals plaatsvinden - weer veel van die munten en bonnen mee naar huis om ze daarna verder niet meer te gebruiken.

Uit een recente peiling die onlangs voor computerspecialist Dynabyte door www.peil.nl werd uitgevoerd onder 860 deelnemers van 18 jaar en ouder, blijkt dat 46% van de Nederlanders iedere keer opnieuw na een bezoek aan kroeg of discotheek ongebruikte waardemunten en -bonnen mee naar huis neemt. Dat geldt ook nadat een grootschalig popconcert of festival werd bijgewoond.

De gemiddelde waarde van al die munten- die over het algemeen een beperkte levensduur hebben - komt uit op ruim 17 euro. In alle Nederlandse keukenlades blijkt daarmee een bedrag van bijna 100 miljoen euro ongebruikt te blijven liggen.

Mede op basis van de resultaten van deze peiling gaat Dynabyte deze week van start met een voordeelactie waarbij tegen inlevering van oude waardemunten uit de keukenlade aanzienlijke voordelen zijn te behalen.