FloraHolland


VKC-keuring Zomerbloemententoonstelling

NAALDWIJK (14 juli 2010) - Van donderdag 12 augustus tot en met zondagmiddag 15 augustus 2010 vindt de 25e Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk plaats. FloraHolland is een van de hoofdsponsoren van dit evenement. Het thema van de tentoonstelling is `100% Zomer'. Ook dit jaar vormt een VKC-keuring Zomerbloemen de basis van deze show, die volgens de VKC-organisatie landelijk is uitgegroeid tot de belangrijkste presentatie van zomerbloemen.

Al 25 jaar biedt de Nationale Zomerbloemententoonstelling zomerbloementelers een podium om zich te profileren. Centraal in deze unieke expositie staan namelijk de honderden inzendingen aan zomerbloemen van professionele telers. Leden van de vaste keuringscommissie (VKC) beoordelen en keuren al deze inzendingen, die aan de hoogste maatstaven dienen te voldoen. En dat is niet voor niets, want de titel `nationaal' van de Zomerbloemententoonstelling staat borg voor topkwaliteit.

Belangrijke criteria voor de keuring zijn de gelijke lengte van de stelen, de gelijkheid van de bloemen en de juiste rijpheid. Zo moet, tijdens de keuring, bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, terwijl bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei moet staan.

In deze zilveren editie kunt u op de zogenaamde Wall of Fame de telers met de hoogste scores van de afgelopen 25 jaar terugvinden. Wilt u, als teler van zomerbloemen, ook een plaatsje op deze Wall of Fame verdienen, dan kunt u zich vóór 4 augustus a.s. aanmelden bij Gerrit en Wil Spruijt, per e-mail spruijtjes@kabelfoon.nl, tel/fax 0174-623820 of 06-57309376.

Wilt u meer weten, kijkt u dan voor actuele informatie rond de Nationale Zomerbloemententoonstelling op www.nzbt.nl.