FloraHolland


Bloemenfestival met keuring in Noordwijk

RIJNSBURG, 29 juli 2010 (persbericht) - In de historische Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen vindt van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus het FloraHolland Bloemenfestival Noordwijk plaats.

De Oude Jeroenskerk is een sfeervolle locatie voor dit bloemenfestival, waarin de kerk wordt aangekleed met bloemenarrangementen van de Noordwijkse arrangeur Wim Siemerink. De bloemenshow wordt dit jaar gecombineerd met een Koninklijke fototentoonstelling van royaltyfotograaf Han Schenk. Een selectie van zijn werk is tussen de bloemen te bezichtigen.

Onderdeel van het bloemenfestival is een keuring van bloemen, planten en bollen door de Vaste Keurings Commissie (VKC). Daarvoor worden ook dit jaar weer zo'n 150 fleurige producten verwacht. De bloemen en planten voor de keuring worden in arrangementen verwerkt door FloraHolland-arrangeur Anneke van Iterson. Juryleden van de VKC beoordelen de producten. Er worden vier categorieën gekeurd: zomerbloemen, diverse snijbloemen, bol- en knolgewassen en planten.

Gratis toegankelijk

Het FloraHolland Bloemenfestival is te bezoeken op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag 15 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De Oude Jeroenskerk is gelegen aan de Voorstraat 44 in Noordwijk Binnen. De organisatie van het bloemenfestival is in handen van de Stichting Bloem en Zee in samenwerking met de gemeente Noordwijk en bloemenveiling FloraHolland.


---


Noot voor de redactie/