Gemeente Hoorn

Zwembad De Waterhoorn 12 augustus open

Zwem- en recreatiebad De Waterhoorn gaat na een periode van groot onderhoud op donderdag 12 augustus weer open voor het publiek. De verwachting was dat de werkzaamheden al komend weekend achter de rug zouden zijn, maar dat blijkt niet haalbaar. Enthousiaste zwemmers moeten hun baantjes nog een paar dagen langer in openluchtbad De Wijzend trekken. In de afgelopen vier weken is in opdracht van de gemeente Hoorn groot onderhoud uitgevoerd in zwem- en recreatiebad De Waterhoorn. Dat was nodig, omdat de meeste installaties meer dan 14 jaar oud en aan vervanging toe waren. Zowel de gemeente Hoorn als het bestuur van de Stichting Zwembaden Hoorn zijn van oordeel dat bezoekers en medewerkers van De Waterhoorn in een zwembad moeten kunnen zwemmen en werken dat geheel aan de eisen van deze tijd voldoet.

De volgende installaties zijn vervangen: alle luchtbehandelingskasten diverse luchtkanalen in doelgroepenbad, wedstrijdbad, recreatiebad, kleedaccommodatie, receptie en eetcafé regelkasten voor de luchtbehandeling en de centrale verwarming het onderwater drenkelingendetectiesysteem incl. bekabeling en computer de TL-verlichting in het doelgroepen- en wedstrijdbad de noodverlichting een deel van de geluidsinstallatie de brandmeldinstallatie de coating van de glijbaan Voorts heeft revisie van diverse badwaterpompen en van alle luchtgestuurde kleppen plaatsgevonden alsmede herstel van de voegen in het tegelwerk in de bassins en op de perrons.

Prettiger klimaat De meest opvallende ingreep is de installatie van de nieuwe luchtkanalen. Boven in de zwemzaal wordt warme lucht ingeblazen en laag bij de perrons weer afgezogen. Deze techniek zorgt voor betere doorstroming van de lucht en daardoor een gelijkmatige temperatuur en luchtvochtigheid. Op meerdere plekken zijn voelers geplaatst die continu de temperatuur en de relatieve vochtigheid meten. Computers verwerken deze gegevens en geven zo nodig een signaal af waarna de installatie een zo optimaal mogelijk klimaat kan realiseren. In het geval dat een ingestelde waarde dreigt te worden overschreden gaat er een alarm af. Zowel de technisch medewerker als het onderhoudsbedrijf kunnen op afstand inloggen en de nodige maatregelen nemen.

Open dag Het zwembad organiseert op zaterdag 25 september een open dag met onder andere rondleidingen langs de technische installaties. Op dit moment kunnen geïnteresseerden de vordering van de werkzaamheden volgen via www.waterhoorn.nl.