Gemeente Zoetermeer

Historisch Genootschap Oud Soetermeer brengt archieven onder bij gemeentearchief

oude spar in zoetermeer
Op donderdag 12 augustus is de overdracht van een aantal archieven vanuit het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) naar het gemeentearchief Zoetermeer(GAZ). Dit betekent ook dat deze archieven openbaar worden. Iedereen kan ze in de studiezaal van het gemeentearchief inzien.

De overdracht is er omdat de omstandigheden in het gemeentearchief beter zijn om archieven te bewaren dan bij het Historisch Genootschap; het archief van GAZ is brandveilig en klimaatgeregeld. Om deze en om cultuurhistorische redenen brengt het genootschap archieven over naar het gemeentearchief.

Het HGOS geeft aan dat het belang van particuliere archieven voor de hand ligt;`ze geven een andere kijk op geschiedenis dan overheidspapieren, omdat de overheid zich nu eenmaal niet overal mee bemoeit.' Het oudste document van het genootschap stamt trouwens uit 1845. Bezoeken van het GAZ archief kan op maandag, dinsdag en donderdag van 9 - 16 uur na telefonische afspraak (079 - 346 8577) of per mail: gemeentearchief@zoetermeer.nl. Bezoekers kunnen zich melden in de centrale hal van het Stadhuis.

Kijk voor meer informatie over het gemeentearchief op www.zoetermeer.nl/gemeentearchief.