Gemeente Valkenburg aan de Geul

Parkeren en verkeer tijdens Wandel4Daagse

Vilt â Berg & Terblijt

De start- en inschrijvingslocatie tijdens de Heuvelland Wandel4daagse van 12 tot en met 15 augustus is ook dit jaar weer nabij café-zaal ât Vöske, gelegen aan de Grote Straat 8 te Berg en Terblijt. Een goede parkeergelegenheid én een duidelijk verkeersplan voor alle weggebruikers is essentieel zodat dit evenement door iedereen op een acceptabele wijze wordt ervaren. Gezien de gezellige sfeer van verleden jaar vertrouwt de organisatie wederom op een goede wisselwerking tussen wandelaars en direct aanwonenden. Het parkeren en het verkeersplan geldt van woensdag 11 tot en met zondag 15 augustus

Â

Parkeren autoâs

Automobilisten komend vanuit Maastricht én vanuit Valkenburg kunnen de autoâs parkeren achter âGroenrijkâ. In Berg & Terblijt dienen de automobilisten de P-borden te volgen. De autoâs bereiken de parkeerplaats via de Douboom-weg, naast Autobedrijf Biermans en verlaten dit parkeerterrein via de Haagwilderweg; de weg langs camping Oriental. De twee genoemde wegen worden eenrichtings-wegen en de wandelaars/automobilisten verlaten en naderen dit terrein via een aparte aangegeven uitgang. Het gebruik van de parkeerplaats is gratis.

⢠Verkeersregelaars zorgen voor een goede en veilige oversteek van de Rijksweg.

⢠Parkeren in de straten rond de startlocatie is niet toegestaan.

⢠Bij slecht weer treedt een calamiteitenplan in werking.

⢠Het is ten allen tijde verplicht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Â

Fiets en openbaar vervoer

Voor de fietsers is er in de directe omgeving van ât Vöske, aan de Grote Straat een ruime parkeer-gelegenheid. Veolia buslijn 51 stopt op de Rijksweg: stopplaats is âkapel Bergâ, ca. 200 meter vanaf het startlokaal.

Â

Wegafsluitingen

Ter hoogte van âAchter de Hovenâ wordt de Grote Straat voor het doorgaande verkeer afgesloten; ook aan de andere kant bij de kruising Grote Straat en Kleinstraat komt er een afsluiting, zodat er vóór ât Vöske een plein ontstaat voor de wandelaars. De ventweg tegenover ât Vöske dient als doorgang voor de hulpdiensten en de bewoners. Bij de kruising van de Grote Straat met ât Wegske komt er eveneens een afsluiting; enkel lokaal verkeer is hier beperkt mogelijk. Op zondag 15 augustus wordt deze weg helemaal afgesloten vanwege de binnenkomst van de wandelaars over de Grote Straat.

Â

Wegomleiding

Het gebied achter ât Vöske is enkel bereikbaar voor lokaal verkeer, bewoners en hulpdiensten. Het doorgaande verkeer vanuit Maastricht of Valkenburg naar Geulhem/Broekhem/Houthem wordt langs de kerk van Berg en Terblijt en Dr. Goossenstraat omgeleid via route 2. Het verkeer vice versa: van Geulhem/Broekhem/ Houthem naar de doorgaande Rijksweg N590, Maastricht â Valkenburg volgt route 1.

Â

De organisatie hoopt op begrip bij alle verkeersdeelnemers en bewoners en hoopt op deze wijze de overlast voor allen tot een minimum te beperken. Medewerking van alle betrokkenen is natuurlijk een voorwaarde voor het welslagen van dit gehele verkeersplan.