Openbaar Ministerie

Zaak Hoogerheide opnieuw in hoger beroep behandeld

10 augustus 2010 - Ressortsparket Arnhem

Op donderdag 12 augustus aanstaande wordt de `zaak Hoogerheide' door het gerechtshof te Arnhem opnieuw in hoger beroep behandeld.

Deze zaak betreft het overlijden van een 8-jarig jongetje door messteken op 1 december 2006 in een klaslokaal op een basisschool in Hoogerheide. Nog diezelfde dag werd Julien C. als verdachte aangehouden.

De rechtbank in Breda veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 12 jaren en TBS met dwangverpleging terzake van doodslag. Het gerechtshof in Den Bosch kwam in hoger beroep tot een levenslange gevangenisstraf voor moord. C. wenste in hoger beroep geen rechtskundige bijstand maar wenste zijn eigen verdediging te voeren. Tegen dit arrest van het gerechtshof stelde verdachte beroep in cassatie in bij de Hoge Raad.

De Hoge Raad vernietigde eind vorig jaar het arrest van het gerechtshof Den Bosch omdat het hof er niet vanuit had mogen gaan dat verdachte afstand had gedaan van zijn recht op een advocaat. De zaak werd verwezen naar het gerechtshof te Arnhem om op het bestaande hoger beroep af te doen. Dit betekent dat de zaak in zijn geheel opnieuw in hoger beroep wordt behandeld.

De behandeling van de zaak begint om 10.00 uur.