Gemeente Den Haag

Bereikbaarheid vuurwerkfestival Scheveningen 2010


* Laatste wijziging: 10 augustus 2010

Scheveningen wordt op 12, 13 en 14 augustus op haar mooist belicht tijdens het vuurwerkfestival aan de boulevard. Iedere avond vinden er 2 vuurwerkshows plaats: om 22.00 uur en om 23.00 uur. Het vuurwerkfestival trekt elk jaar enorm veel bezoekers. Ga daarom goed voorbereid op weg. De beste manier is om met het openbaar vervoer of (brom)fiets te komen.

Speciaal voor het festival zet de HTM extra trams en bussen in. Op de lijnen 1, 9 en 11 (tram) en 21, 22 en 23 (bus) vanuit Scheveningen worden op vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur extra diensten ingelast. 's Nachts rijdt het reguliere nachtvervoer. Voor meer informatie, kijk op www.htm.net.

P+R Hoornwijck

Bespaar tijd en parkeer de auto bij de P+R Hoornwijck. Dit parkeerterrein is 24 uur per dag open en vanaf de A13 en A4 gemakkelijk te bereiken. Voor een kaartje van slechts 2 euro in totaal, rijdt men met 4 personen met het openbaar vervoer naar Scheveningen en terug naar de P+R Hoornwijck. Het kaartje is op alle bus- en tramlijnen van HTM geldig.

Uit-je auto

`Uit-je auto' biedt de mogelijkheid om de auto te parkeren op het terrein van het ministerie van Verkeer & Waterstaat aan de Plesmanweg. Vanaf daar kan men verder met een leenfiets of de pendelbus die vrij baan heeft over de Badhuisweg. Reserveren kan op de website www.vuurwerkscheveningen.nl, op de pagina `Bereikbaarheid' via de link `Uit-je auto'.

(Brom)fietsen

Fietsen en bromfietsen kunnen gestald worden bij de stallingen van Biesieklette op het Palaceplein, aan de Strandweg (ter hoogte van de Schuitenweg) en de boulevard Scheveningen (bij Carlton Beach).

Bereikbaarheid

Wie met de auto naar het Vuurwerkfestival gaat, moet rekening houden met extra drukte. Vanwege het werk aan de nieuwe boulevard, is de Strandweg tussen de Scheveningse Slag en de Schuitenweg afgesloten voor verkeer. Bovendien is tijdens het evenement de Strandweg vanaf 21.00 uur ook tussen de Schuitenweg en de Vissershavenweg in beide richtingen afgesloten. Ook is de Badhuisweg in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer en alleen toegankelijk voor hulpdiensten, taxi's en openbaar vervoer. Bij een te grote verkeersdrukte kan de politie besluiten sommige routes tijdelijk af te sluiten.

Parkeren

Het parkeerterrein ter hoogte van het Seinpostduin is gesloten, omdat deze binnen het werkgebied van de boulevard valt. Daarom is er een nieuw parkeerterrein aangelegd op het strand naast de haven. Dit terrein biedt plaats aan ongeveer 400 personenauto's. Alle parkeergarages in Scheveningen zijn bereikbaar.

Taxi's

De taxistandplaats bevindt zich op de Gevers Deynootweg ter hoogte van het Palaceplein.