Gemeente Eindhoven

Berkenhuisje in Genneper Parken komende vijf jaar bij Stichting Ruimte

Donderdag 12 augustus om 16.00 uur zetten de voormalige bewoner Willie Jacobs bij het Berkenhuisje en wethouder Mary-Ann Schreurs namens gemeente Eindhoven hun instemmende handtekening onder het contract waarmee de gemeente Eindhoven het Berkenhuisje in bruikleen geeft bij de Stichting Ruimte. Voor een periode van maximaal 5 jaar krijgt Stichting Ruimte het Berkenhuisje `om niet' in gebruik met als doel het faciliteren van `artists in residence' (tijdelijk gebruik door maximaal
1 kunstenaar) en ontsluiting van het huisje voor bezoekers van Genneper Parken, waaronder schoolklassen.

Stichting Ruimte krijgt hiermee opdracht tot bewaring, behoud en exploitatie van het Berkenhuisje onder een aantal voorwaarden, zoals het opstellen van een plan van aanpak, een tijdsplanning en het meefinancieren van de kosten voor bewaring, behoud en exploitatie van het Berkenhuisje.

Tijdelijke instandhouding

Gelet op de uitgangspunten van de Structuurvisie Genneper Parken past enkel een tijdelijke instandhouding van de bestaande beperkte functie van het Berkenhuisje. De functie van gastatelier past hierin omdat het geen nieuwe of uitbreiding van bestaande activiteiten betreft. Het huisje en de ondergrond blijven volledig eigendom van de gemeente Eindhoven.