NOC*NSF

Arnhem, 12 augustus 2010

NOC*NSF ziet kansen voor nieuw kabinet

NOC*NSF ziet kansen voor het nieuwe kabinet om middels de sport te werken aan een gezond, sportief, sociaal en economisch sterk Nederland. Nederland wordt momenteel geconfronteerd met een aantal forse uitdagingen, op economisch en sociaal maatschappelijk gebied. Sport blijkt steeds vaker een doeltreffend middel om bij te dragen aan de aanpak van deze uitdagingen, met de inzet van relatief weinig middelen.

Dit schrijft NOC*NSF namens de georganiseerde sport aan informateur Opstelten. (Zie bijgevoegde brief)
Op deze wijze vraagt NOC*NSF aandacht van de informateur en de onderhandelaars voor de bijdrage die sport ook de komende kabinetsperiode wil blijven leveren aan een gezond, sportief, sociaal en economisch sterk Nederland. NOC*NSF ziet voor een nieuw kabinet concreet vier kansen om met de sport Nederland vooruit te helpen. Het Olympisch Plan 2028, waarin alle elementen van sport samenkomen, biedt hierbij extra kansen. De Nederlandse sport raadt de informateur en onderhandelaars daarom aan steun voor het Olympisch Plan 2028 in het regeerakkoord op te nemen.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Meer sporten en bewegen houdt iedereen fit én de gezondheidszorg betaalbaar. Maar sporters begrijpen ook het belang van regels, op het veld en op straat. Hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. Door sport en bewegen te stimuleren op scholen gaan ook de schoolprestaties er op vooruit."

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Topsporters tonen met hun topprestaties internationaal de kracht van Nederland en geven een gevoel van trots en verbondenheid in Nederland. Voor die voorbeeldrol is een hoogwaardig Top 10 - topsportprogramma nodig dat de internationale concurrentie met glans aankan."



NOC*NSF