Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Gratis fietsroute met kaart

Nieuwe Nationaal Park Drentsche Aa fietstocht 'Rondje Drentsche Aa'

Het Nationaal Park Drentsche Aa brengt een nieuwe gratis fietsroute door het landschap van de Drentsche Aa uit. Een aantal gastheren en gastvrouwen van het Nationaal Park bedachten gezamenlijk de route van 32 kilometer lang. In deze route komen enkele belangrijke waarden van het gebied aan bod.

De fietsroute bestrijkt een groot gedeelte van het Nationaal Park Drentsche Aa. Hij geeft een goede indruk van de landschappelijke en cultuurhistorische rijkdommen die besloten liggen in dit gebied. Zo passeren de beek, grafheuvels, hunebedden, essen, houtwallen en heidevelden regelmatig de revue. Diverse dorpen zoals Gasteren, Rolde, Deurze, Oudemolen en Zeegse worden aangedaan en er is veel gelegenheid om ergens iets te nuttigen. Startpunt van de route is Kymmelsberg te Schipborg. Daarnaast is het ook mogelijk om in Rolde te starten bij de parkeerplaats 'onder de molen' achter de molen op de brink. De beschrijving van de fietsroute en de routekaart zijn gratis te downloaden van de website www.drentscheaa.nl onder 'actief op stap' - 'fietsen' - 'Nationaal Park Drentsche Aa fietsroutes'.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa, dan kunt u zich abonneren op de digitale Drentsche Aa nieuwsbrief. Aanmelden kan via de knop 'Drentsche Aa nieuwsbrief' op de homepage van de website www.drentscheaa.nl