Het Nederlandse Rode Kruis

Rekeningnummer 6868 voor slachtoffers overstromingen Pakistan

Doneer voor Pakistan! Geef nu aan de slachtoffers van Pakistan

Hevige overstromingen in het Noorden van Pakistan hebben ruim 2,5 miljoen mensen getroffen. De Pakistaanse autoriteiten spreken van meer dan 1100 doden. Het Rode Kruis heeft rekeningnummer 6868 geopend voor de slachtoffers van de overstromingen.

Zware moessonregens hebben geresulteerd in hevige overstromingen. Volgens de Pakistaanse meteorologische dienst was de afgelopen dagen sprake van ongekend zware regenval en spreken van de ergste overstromingen in tachtig jaar. De komende dagen en weken wordt nog meer regen verwacht, omdat augustus traditiegetrouw de maand is met de hevigste regenbuien. "Duizenden mensen hebben alles verloren. Hele dorpen zijn zonder waarschuwing weggevaagd door het verwoestende water. Er is daarom niet alleen een dringende behoefte aan onderdak en voedsel, maar ook aan kookgerei", aldus het hoofd operaties van de Pakistaanse Rode Halve Maan.

Overstroming pakistan

De hulpverlening wordt momenteel ernstig belemmerd door een verwoeste infrastructuur. Wegen, bruggen, ziekenhuizen en scholen zijn enorm beschadigd. Snelwegen zijn afgesneden, omdat bruggen volledig zijn weggespoeld door de overstroomde noordelijke rivieren.

Het Rode Kruis heeft inmiddels voedselpakketten uitgedeeld aan 20.000 Pakistaanse slachtoffers in Baluchistan en het zuiden van de Federaal Bestuurde Stamgebieden (FATA) en werkt samen met de Pakistaanse Rode Halve Maan om zoveel mogelijk getroffenen van hulp te voorzien.

Doneer voor Pakistan! Geef nu aan de slachtoffers van Pakistan