Politie Zeeland


---

1471-2010 Rijbewijzen bestuurders ingenomen
In de nacht van woensdag op donderdag zijn een aantal rijbewijzen ingenomen omdat bestuurders teveel hadden gedronken.

Een 28-jarige man uit de gemeente Beveren (B) is raakte omstreeks 01.15 uur zijn rijbewijs kwijt. Agenten hielden de automoblist staande in de Gentsestraat in Hulst voor een alcoholcontrole. Bij de blaastest bleek dat de beginnend bestuuder bijna 4,5 keer teveel had gedronken.

Een 21-jarige man uit Duitsland raakte ook zijn rijbewijs kwijt nadat hij in zijn auto reed en teveel had gedronken. Hij werd aan de Rampweg in Bruinisse omstreeks 01.30 uur aan een blaastest onderworpen. Hij had twee keer teveel gedronken.

In Domburg raakte een scooterrijder zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen omstreeks 02.00 uur twee jongens op een scooter zonder licht wegrijden en gingen er achter aan. Op de Schelpweg in Domburg werden de jongens staande gehouden. De 18-jarige beginnend bestuurder bleek ruim 7,5 keer teveel te hebben gedronken. De jongens zijn meegenomen naar het bureau. Het rijbewijs van de 18-jarige bestuurder is ingenomen.

1472-2010 Getuigen gezocht gewond meisje (15), Terneuzen
De politie is op zoek naar getuigen bij een valpartij op dinsdag 10 augustus aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Hierbij raakte een 15-jarig meisje uit Terneuzen gewond.

Die avond werd om 19.52 het meisje op het fietspad langs de Guido Gezellestraat, dichtbij de Oude Vaart, op de grond aangetroffen. Dit is dichtbij het MEE Zeeland-kantoor. Ze was gewond en kon zich niets meer herinneren. Waarschijnlijk is ze gevallen. Het is ook mogelijk dat ze is aangereden door een (brom)fietser. Haar valpartij heeft plaatsgevonden tussen 19.35 uur en 19.52 uur.

Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat ze hoofdletsel had opgelopen.

De politie vraagt getuigen zich melden bij een dichtbijgelegen politiebureau of op nummer 0900-8844.

Politie Zeeland