Gemeente Barneveld


Collegebesluiten 10 augustus 2010

Collegebesluiten

Het college van B&W neemt op dinsdag verschillende besluiten. De gemeente Barneveld vat met ingang van deze week de belangrijkste besluiten wekelijks op de informatiepagina samen. Hieronder de eerste editie.

Jaarverslagen Klachten en Bezwaarschriften 2009 Het college van B&W heeft zowel het Jaarverslag Klachten 2009 als het Jaarverslag Bezwaarschriften 2009 vastgesteld.
De gemeente Barneveld ontving vorig jaar minder klachten (10 in plaats van 18 klachten) dan in 2008. Van deze klachten bleken er slechts twee gegrond te zijn. Dat waren er in 2008 nog zeven. De gemeente Barneveld ontving vorig jaar méér bezwaarschriften dan in 2008. Dat gebeurt bij méér gemeenten in Nederland. De gemeente Barneveld heeft vorig jaar geïnvesteerd in een snellere afhandeling. In 2008 werd een bezwaarschrift in slechts 22% van de gevallen op tijd behandeld; in 2009 was dat percentage gestegen naar 70%. De gemeente Barneveld vindt, dat de afhandeling van een bezwaarschrift nóg sneller kan. De komende periode wordt deze verbetering doorgevoerd door toepassing van de zogenoemde lean-methode. Deze methode heeft er bijvoorbeeld bij de bouwvergunningen voor gezorgd, dat de procedure nu nog maar de helft van de tijd in beslag neemt.

P-Veluwe Nieuw Milligenseweg, Kootwijk
Het college van B&W werkt mee aan de aanleg van een zogenoemde P-Veluwe bij afrit 18 (Kootwijk) op de A1. De toekomstige P-Veluwe aan de Nieuw Milligenseweg is een prima vertrekpunt om de omgeving te voet of per fiets te verkennen, bijvoorbeeld in de richting van Radio Kootwijk. Tot op heden wordt - met name in de weekeinden - vaak in de berm langs de Nieuw Milligenseweg geparkeerd of wordt het dorpje Kootwijk overspoeld door autoverkeer. De P-Veluwe helpt dit te voorkomen. Staatsbosbeheer legt de komende periode in eerste instantie zo'n 100 parkeerplaatsen aan. De belangenvereniging Kootwijk Vooruit is positief over het plan van Staatsbosbeheer.

Parkeeroplossing SWOB bij Veluwehal
Het college van B&W heeft met de Stichting Welzijn Ouderen Barneveld een oplossing gevonden voor het dreigende parkeerprobleem bij de Veluwehal. In september wordt het nieuwe onderkomen van de SWOB en het Rode Kruis in de Veluwehal geopend. Zie voor meer informatie de uitgebreidere berichtgeving op deze gemeentelijke informatiepagina.

Meer informatie?
U kunt de volledige besluitenlijst van het college van B&W terugvinden op de internetsite van de gemeente Barneveld. Surf naar www.barneveld.nl / bestuur en organisatie / college B&W.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl