Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 12-08-2010

Beroofd van telefoon

UTRECHT In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus vond op de Adriaen van Ostadelaan een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 02.15 uur samen met een vriendin over de Adriaen van Ostadelaan in de richting van de Malisingel. Op een gegeven moment werd het tweetal ingehaald door twee jongens op een scooter. Op het moment dat de jongens passeerden griste de passagier van de scooter de mobiele telefoon uit de handen van de

20-jarige vrouw.

Na de beroving keerden de jongens hun scooter en reden weg in de richting van de Adriaen van Ostadelaan. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een motorrijder ingenomen. De man reed met ruim 60 km/u te hard over de Rijksweg A12.

Tijdens de surveillance werden agenten in een onopvallende surveillanceauto met hoge snelheid ingehaald op de Rijksweg A12 door een motorrijder. De bestuurder reed in de richting van Den Haag. De agenten reden achter de motorrijder aan en startte een meting. Hieruit bleek dat de bestuurder met 164 km/u (gecorrigeerde snelheid) over de A12 reed.

Op het traject mag maximaal 100 km/u gereden worden. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus heeft de politie op de Koningsweg een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een sportkantine.

Agenten zagen rond 04.35 uur een fiets tegen de gevel van een sportkantine aan de Koningsweg staan. Omdat de agenten het niet vertrouwden namen zij poolshoogte nemen. In het pand hoorden de agenten gestommel. Niet veel later kwam een man de kantine uitlopen. De man, gegevens onbekend, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat de verdachte aangaf dat er nog een man in het pand was werd de gehele kantine doorzocht. Er werden geen andere verdachten aangetroffen.

Brandstichting

UTRECHT Op de Peetersdreef ontstond woensdagmiddag brand in een auto. De politie gaat uit van brandstichting.

Getuigen belden omstreeks 12.15 uur naar de politie omdat men zag dat op de Peetersdreef een auto in de brand stond. Ter plaatse troffen agenten de brandweer aan die inmiddels de auto hadden geblust. Uit eerste onderzoek bleek dat er sprake was van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Net na het uitbreken van de brand zagen getuigen een man bij de auto wegrennen.

Het betrof een man met een getinte huidskleur, tussen de 1.80 en 1.85 mtr. lang. De man was geheel in het zwart gekleed. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.