Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Alkmaar, 12 augustus 2010

20.000e loper ingeschreven voor Amsterdam Marathon


- Groei is spectaculair en past in ambitieuze plannen -

De Amsterdam Marathon is bezig aan één van de opvallendste edities uit zijn geschiedenis. Deze week meldde de 20.000e deelnemer zich aan. Het aantal inschrijvingen ligt momenteel maar liefst 7.000 voor ten opzichte van 2009. De getallen passen in de ambities die Stichting Sportevenementen Le Champion begin dit jaar bekend maakte: een van de grootste marathons van Europa worden. De 35e editie van de Amsterdam Marathon wordt gehouden op zondag 17 oktober.

Amsterdam is een wereldstad met grote internationale aantrekkingskracht op alle lagen van de bevolking. Dus ook op hardlopers. Economisch gezien geven de vele buitenlandse deelnemers die vaak enkele dagen tot een week in de hoofdstad verblijven de lokale economie een miljoenen impuls. Ze bezoeken theaters en musea, gaan uit eten en slenteren langs de grachten, die begin augustus door Unesco op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Het zijn highlights die deelnemen aan deze stadsmarathon nog aantrekkelijker maken.

Daarnaast staat de Amsterdam Marathon bekend als een goed georganiseerd evenement met dank aan de járenlange ervaring van Le Champion op het gebied van sportevenementenorganisatie en de krachtige samenwerking met de gemeente Amsterdam. De groei past in de ambitie om in 2014 de derde grootste marathon van Europa te zijn met 37.000 deelnemers. Verder kijkend past het traject dat de Amsterdam Marathon samen met de gemeente inslaat perfect in de ambities de Olympische Spelen van 2028 binnen te halen.

Momenteel staat de teller nu al op 9.000 buitenlandse deelnemers. Daarmee is de Amsterdam Marathon het grootste eendaagse internationale sportevenement van ons land. Uit Nederland schreven zich tot nu toe 11.000 hardlopers in voor alle afstanden. De hele marathon is hard op weg naar een deelnemersrecord van 11.000, zowel nationaal als internationaal. Dat zijn er 2.500 meer dan vorig jaar. De spectaculaire groei zit ook in de nieuwe formule van de Business Runs. Le Champion weet exact waar behoefte aan is onder de lopers die graag met hun bedrijf willen deelnemen.

Er kan nog worden ingeschreven tot en met 26 september klokslag 24.00 uur tenzij de deelnemerslimiet eerder is bereikt. www.amsterdammarathon.nl


Noot voor redacties


Noot aan de redactie (