Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT DONDERDAG 12 augustus 2010

Geen team naar MX of Nations
KNMV vaardigt wel team af naar MX of European Nations

De KNMV heeft besloten om geen team af te vaardigen naar de MX of Nations, wat dit jaar op 26 september in de Verenigde Staten plaatsvindt. Het beleid van de KNMV is om pas een team in te schrijven voor een WK of Nations als er een reële kans bestaat op een Top 10-klassering.

Er gaat wel een team naar de MX of European Nations op 3 oktober in Markelo. Bondscoach Leon Giesbers heeft inmiddels een pre-selectie samengesteld bestaande uit: Glenn Coldenhoff, Herjan Brakke, Ceriel Klein Kromhof en Marc de Reuver.

Nederland won vorig jaar de MX of European Nations en verdedigt dit jaar de titel. In deze landenstrijd nemen drie rijders per land deel in drie verschillende klassen. Uiteraard zal de Nederlandse selectie van 2010 er alles aan doen om de titel te prolongeren.


---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.



Ingezonden persbericht