Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 12 augustus

Alkmaar, 12-08-2010 o 13.00 uur

Van wie zijn deze ringen

Hoorn, woensdag 11 augustus

Diefstal is al erg genoeg, helemaal als je allebei daarbij je trouwring verliest. Bij een onderzoek naar diefstallen door de recherche in Hoorn zijn een aantal gestolen goederen teruggevonden. Hierbij zitten twee trouwringen. Er is echter geen aangifte gedaan van deze specifieke ringen, die duidelijk te herkennen zijn aan de inscriptie. De politie verzoekt de eigenaren van de ringen zich te melden. De recherche in Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). De inscriptie van de ene ring luidt André, de andere Martha. In beide ringen staan de data: 31-7-1982 en 29-3-1985.

Aanrijding met letsel in Oudesluis

Oudesluis, woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 27-jarige vrouw uit Oudesluis in haar personenauto over de Lagedijk van Anna Paulowna naar Oudesluis. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw in de naast de weg gelegen berm. Toen zij terugstuurde raakte zij de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg daarbij meerder malen over de kop. De vrouw en haar twee kinderen (meisje van 5 en jongetje van 4) die als passagier meereden, raakten slechts licht gewond. Zij werden ter plaatse onderzocht door personeel van een toevallig passerende ambulance, maar vervolgens toch voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. Het letsel viel mee omdat alle drie goed in de veiligheidsgordels zaten.

Oude fiets is aangifte waard

Alkmaar, donderdag 12 augustus

De politie in Alkmaar zit in zijn maag met een 32-jarige Alkmaarder die inmiddels al elf maal is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en/of heling. Een man, die ook elf keer weer heengezonden moest worden omdat niet aangetoond kon worden dat hij op een gestolen fiets reed. In alle gevallen ontbraken namelijk de aangiftes.

De man heeft zich gespecialiseerd in het stelen van oudere fietsen. Hij steelt ze meestal bij de fietsenstalling van het NS-station Alkmaar Centraal. Omdat het om oudere fietsen gaat, wordt er geen aangifte gedaan door de eigenaren. Jammer, want daarom kan er niet tegen de man worden opgetreden.

De politie verzoek daarom ook slachtoffers van diefstal van oudere fietsen aangifte te doen. Een afspraak voor een aangifte kan worden gedaan via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Ook is het mogelijk aangifte te doen via internet. Kijk hiervoor op www.politie.nl.

Brand in kas

Waarland, donderdag 12 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 00.20 uur werd een brand ontdekt in een kas achter een woning aan de Kerkstraat in Waarland. De gewaarschuwde brandweer kon het vuur snel blussen, mede omdat de kas leeg was. De brand is mogelijk ontstaan in een defecte koelmotor. Door de brand raakte ook een coniferenhaag beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Nepwapens

Hoorn, woensdag 11 augustus

Op woensdagavond zag de politie op de Nieuwstraat in Hoorn een jongen lopen die stond te zwaaien met een vuurwapen. Het bleek te gaan om een speelgoedwapen dat hij juist op de kermis had gewonnen. Het wapen werd in beslag genomen en de jongen kreeg een waarschuwing. Vervolgens heeft de politie nog dertien dergelijke wapens ingenomen van de uitbater van de kermisattractie waar het wapen konden worden gewonnen. Ook de kermishouder kwam er met een waarschuwing vanaf. De wapens worden vernietigd.

Speelgoedvuurwapens die teveel op echte wapen lijken zijn in Nederland verboden omdat zij wel geschikt zijn om mensen mee te bedreigen.

Vleesmes

Den Helder, woensdag 11 augustus

Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur zag de politie een personenauto rijden op de Tuinstraat in Den Helder. Toen de politie was gekeerd om de auto en de bestuurders te controleren bleek de auto geparkeerd te staan en waren de inzittenden verdwenen. In de auto zag de politie bij de bestuurdersstoel een groot vleesmes liggen. Het mes werd meegenomen naar het politiebureau. Hier is het mes vernietigd.

Klap met snoeischaar

Bergen, woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag deed een 56-jarige vrouw aangifte van mishandeling met een snoeischaar. Het slachtoffer heeft een langlopend conflict met haar 60-jarige buurvrouw. Ook vandaag ontstond er een woordenwisseling toen de buurvrouw in haar tuin aan het werk was. Zij sloeg het slachtoffer op haar arm met een snoeischaar die zij in haar hand had. Aanvankelijk werd door de politie getracht in de ruzie te bemiddelen. Omdat de ruzie hiervoor al te hoog was opgelopen heeft het slachtoffer aangifte gedaan. Met de buurvrouw wordt een afspraak gemaakt voor een verhoor.

Stuntrijder raakt scooter kwijt

Hoorn, woensdag 11 augustus

Op woensdagavond omstreeks 22.40 uur zag de politie op Het Keern een scooter rijden waarvan de bestuurder de nodige stunts uithaalde door steeds een heli te maken. Dit deed hij niet alleen op vrije weggedeelten, maar ook op zebrapaden en als er tegenliggers aankwamen. De politie zette de achtervolging in, waarbij de scooterrijden gevaarlijke inhaalmanoeuvres pleegde. Uiteindelijk kon de 18-jarige bestuurder uit Hoorn worden aangehouden op de kruising Liornestraat-Provincialeweg. De bestuurder kon zich niet legitimeren, hij had geen geldig rijbewijs, hij droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd. Bovendien was de kentekenplaat vervangen door een bordje met de tekst Fuck you.

Bij controle bleek de scooter gesignaleerd te staan voor de politie in Duitsland. Tevens bleek het niet om een bromfiets, maar om een motorfiets te gaan. De motor is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetganger aangereden

Egmond aan den Hoef, woensdag 11 augustus

Op woensdagavond omstreeks 23.30 uur werd een 20-jarige Pool aangereden op het fietspad naast de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef. De man liep samen met een kennis op het fietspad. Hier werd hij aangereden door een bromfietser (persoonsgegevens nog niet bekend). Bij de aanrijding liep het slachtoffer een gebroken been op. De bromfietser kwam ten val en liep een verwonding aan zijn hoofd op. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Middenberm

Hoorn, donderdag 12 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks -2.40 uur raakten een 25-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Zwaag gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Willemsweg in Hoorn. Beide personen zaten in een auto, waarmee de man over de Willemsweg reed. Kort voor de plaats waar de weg in twee rijbanen wordt gesplitst door een middenberm, wilde de man nog snel even inhalen. Hij had echter onvoldoende ruimte om weer in te voegen. Hierbij reed bij op een betonblok dat aan het begin van de middenberm ligt. De auto sloeg door de klap over de kop. Beide inzittenden van de auto konden op eigen kracht uit de auto komen. Zij werden in een ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn voor behandeling van hun worden. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Van hem werd een bloedmonster afgenomen. Dit bloed wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Tijdens het ongeval zat er ook een klein hondje in de auto. Personeel van de dierenambulance heeft zich over het beestje ontfermd.

Zonder rijbewijs door rood

Hoorn, woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 17.10 uur zag de politie een automobilist met volle snelheid door het rode licht rijden op de kruising Willemsweg-Provincialeweg. De politie zette de achtervolging in, maar de bestuurder reageerde niet op stoptekens. Uiteindelijk kon de bestuurder worden aangehouden toen de doorgang voor hem werd versperd door een afremmende lijnbus. De bestuurder, een 45-jarige man uit Bovenkarspel, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Wielrenners onderuit gevist

Zuidschermer, woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 14.10 uur raakten twee mannen gewond op de Zuidervaart in Zuidschermer. De mannen (een 54-jrige man uit Julianadorp en een 62-jarige man uit Den Helder) maakten deel uit van een groep wielrenners. Op de Zuidervaart reden zij over een brug waar twee jongens uit Zuidschermer (13 en 14 jaar oud) stonden te vissen. De wielrenners schrokken van de hengel waarmee juist werp ingeworpen. Hierbij haakten sturen in elkaar waardoor de twee mannen ten val kwamen. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar in verband met een mogelijke been- en polsbreuk.

Met drank en zonder rijbewijs

Castricum woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur zag de politie op de Willen de Rijkelaan in Castricum een 26-jarige man uit Castricum in een personenauto rijden. Van de man is bekend dat hij geen geldig rijbewijs heeft omdat in 2005 zijn rijbewijs ongeldig was verklaard in verband met het rijden onder invloed van drank. Bij controle bleek hij ook nu weer alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Dat is anderhalf maal het maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.

Openbare dronkenschap

Hoorn, woensdag 11 augustus

Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur hield de politie een 47-jarige man uit Hoorn aan op de Vale Hen in zijn woonplaats. De man probeerde een surveillerende politieman met een karatetrap in zijn rug te trappen. De politieman kon echter op tijd wegspringen. Vervolgens stak de man een middelvinger naar de agent op en probeerde hem een kopstoot te geven. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Op de vraag of hij een advocaat wilde, rochelde hij in de richting van de politieman. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een bekeuring wegens openbare dronkenschap. De betrokken politieman heeft aangifte gedaan tegen de verdachte wegens belediging en poging tot mishandeling.

Politie pakt twee mannen op gestolen bromfiets

Heerhugowaard, woensdag 11 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur hield de politie twee Heerhugowaarders van 17 en 22 jaar aan wegens vermoedelijke diefstal of heling van een bromfiets. De politie zag de twee mannen rijden op de Amstel in Heerhugowaard op een bromscooter. Omdat de scooter niet voorzien was van een kentekenplaat, werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. Beide verdachten werden aangehouden wegens diefstal of heling. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Kopstoot

De Koog, donderdag 12 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur hield de politie een 22-jarige man uit Zeewolde aan wegens mishandeling. De man was in een café aan de Dorpsstraat in De Koog in conflict gekomen met een 17-jarige jongen uit Arnhem. Omdat het hem allemaal niet aanstond, gaf hij het slachtoffer een kopstoot. Horecaportiers, die de verdachte even later buiten zagen lopen, pakten hem vast en droegen hem over aan de politie. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Met het slachtoffer is een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte.

Politie houdt inbreker aan

Den Helder, donderdag 12 augustus

De politie hield op donderdagmorgen een 47-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van het plegen van een inbraak in een eethuisje aan de Spoorstraat in zijn woonplaats. Getuigen liepen s nachts over de Spoorstraat en zagen dat de toegangsdeur van een eethuisje ingeschopt was. Zij waarschuwden de politie. Er bleek ingebroken te zijn, waarbij een grote hoeveelheid muntgeld gestolen was.

Omdat de werkwijze bij de politieagenten bekend voorkwam, werd direct gezocht naar de verdachte. Hij werd bij zijn woning aangetroffen. Hij bleek een grote hoeveelheid muntgeld bij zich te hebben. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte wordt ook gehoord over twee diefstallen uit een winkel die deze en vorige week werden gepleegd.

Zadeldieven aangehouden

Sint Pancras, woensdag 11 augustus

De politie heeft op woensdagmiddag twee verdachten aangehouden in verband met diefstal van paardenzadels. Het gaat om een 27-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Heiloo. De diefstal vond omstreeks 13.45 uur plaats bij een winkel in paardenartikelen aan de Bovenweg in Sint Pancras. De vrouw was in de winkel aanwezig en kocht paardrijkleding voor haar kinderen. Terwijl zij het personeel bezig hield, nam de man twee zadels weg uit een vrachtwagen die voor de winkel geparkeerd stond. Nadat de verdachten waren weggegaan, werd de diefstal van de zadels ontdekt. De gewaarschuwde politie vond de verdachten en hun auto terug bij een manege in de omgeving. In de auto werden de zadels teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten. Hun auto werd in beslaggenomen.

Gestolen auto als woning

Lambertschaag, donderdag 12 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 08.15 uur trof de politie op een parkeerplaats langs de A7 onder Lambertschaag een man aan die in zijn auto lag te slapen. De auto lag vol persoonlijke spullen waaruit de politie op kon maken dat de man in zijn auto woonde. Onderzoek wees uit dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen vernieling

Warmenhuizen, zaterdag 7 augustus

De politie in Schagen is op zoek naar getuigen en slachtoffers van vernieling van autos die in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben plaatsgevonden in Warmenhuizen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

In die nacht werden tussen 01.00 en 06.00 uur drie autos vernield op de Dorpsstraat en de Oostwal. Antennes werden afgebroken, spiegel vernield en een voorruit ingeslagen. Mogelijk is bij de vernieling gebruik gemaakt van een bord van een makelaar dat uit een tuin is gehaald.

De politie komt graag in contact met mensen die iets over de vernielingen hebben gehoord of gezien. Eventuele slachtoffers worden verzocht een afspraak te maken met de politie voor het doen van aangifte.