Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 12-08-2010

Brand in landbouwschuur Haghorst snel onder controle

HAGHORST: Brandweer en politie rukten donderdagmorgen 12 augustus 2010 uit voor brand in een landbouwschuur. Het vuur werd rond 10.00 uur ontdekt in de schuur van een melkveebedrijf aan de Prins Willem Alexanderweg. In de schuur bevond zich geen vee. De stal werd gebruikt voor opslag van hooi en landbouwmaterialen. Het dak van de schuur raakte flink beschadigd en het brandende hooi zorgde voor een sterke voor rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle. De aangrenzende veeschuur en woonhuis konden voor het vuur gespaard worden. Na het blussen werden de smeulende resten hooi naar buiten gereden en uit elkaar getrokken. Circa twintig brandweerlieden van korpsen uit Moergestel en Tilburg werdeb ingezet. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Ook raakten er geen dieren gewond en waren geen gevaarlijke stoffen in het geding.

Halt-verwijzing vanwege verboden wapenbezit

TILBURG: Een 15-jarige jongen uit Dongen kreeg woensdagmiddag 11 augustus 2010 een verwijzing naar Bureau Halt vanwege verboden wapenbezit. Agenten vonden tijdens een controle in het Stadpark aan de Oudedijk een mes bij de jongen. De knul droeg een zogenaamde vlindermes bij zich. Dat is een soort opvouwbaar zakmes, wat snel opengeklapt kan worden. Vlindermessen zijn in Nederland verboden gesteld in de Wet Wapens en Munitie De jongeman vertelde dat hij het mes bij zich droeg om zich te kunnen verdedigen.
Het mes werd in beslag genomen en de verdachte kreeg, in overleg met zijn moeder, een verwijzing naar Bureau Halt.

Jongen (16) moet scooter afgeven aan belagers

TILBURG: De politie onderzoekt de diefstal van een scooter van een 16-jarige jongen uit Tilburg. De jongen vertelde de politie dat hij in de nacht van woensdag 11 augustus op donderdag 12 augustus 2010 door vier jongens beroofd was van zijn scooter. Dat gebeurde tussen 00.30 en
01.00 uur op de Genemuidenstraat. Het viertal dwong hem zijn scooter af te geven toen hij daarmee aan de hand over straat liep. Dat deed hij omdat zijn licht kapot was. De gestolen scooter is geel van kleur. Het gaat om een Yamaha Aerox voorzien van het kenteken 71-FTZ-7. Van de daders (ca. 17/18 jaar oud) is slechts een summier signalement bekend.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-08-2010 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |