Plan Nederland

Cholera in Kameroen: besmettingsgevaar voor duizenden

12 augustus 2010

Een uitbraak van cholera in het noorden van Kameroen grijpt razendsnel om zich heen. Minstens 126 mensen zijn aan de ziekte bezweken, ruim
1.700 mensen zijn ziek en duizenden lopen gevaar besmet te worden. De uitbraak is het gevolg van recente overstromingen, slechte hygiëne en een gebrek aan schoon water en sanitaire voorzieningen.

De cholera-uitbraak in het noorden van Kameroen is de ergste in tien jaar. In samenwerking met partners treft Plan maatregelen om verdere uitbreiding van de epidemie te voorkomen. Plan zorgt onder meer voor veilig drinkwater, boort waterputten en legt handpompen aan, geeft voorlichting over hygiëne en andere preventieve maatregelen en traint groepen vrijwilligers om waterpunten en sanitair te ontsmetten.

Plan maakt zich ernstige zorgen. De epidemie treft een van de meest kwetsbare regio's van het land, waar 70 procent van de bevolking geen sanitaire voorzieningen heeft. Door de recente overstromingen en aanhoudende regens trekken veel mensen bovendien weg uit het gebied, waardoor uitbreiding van de epidemie dreigt.
""