FloraHolland


FloraHolland bloemenfestival in Oude Jeroenskerk Noordwijk

RIJNSBURG (12 augustus 2010) - De Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen staat volop in de bloemen. Zo'n 200 inzendingen zijn hier voor de keuring aangeboden en staan gepresenteerd in prachtige arrangementen tijdens het FloraHolland bloemenfestival. De arrangementen zijn gemaakt door FloraHolland-arrangeur Anneke van Iterson en haar team. Volgens de Vaste Keuringscommissie (VKC) is niet alleen het aantal inzendingen hoger dan vorig jaar, maar ook de kwaliteit is van een hoger niveau.

Keuringsuitslag
Er zijn vier categorieën waarin is gekeurd door de juryleden van de VKC: diverse snijbloemen, zomerbloemen, bol- en knolgewassen en planten. Prijswinnaar in de categorie `diverse snijbloemen' is Rozenkwekerij Sjaak Koene & Zn. uit de Lier met de witte Roos Lexani Avalanche+. De blauwe Hortensia `You and Me Together' van kwekeij Van der Zwet uit Zuidbroek behaalde in de categorie `zomerbloemen' evenals vorig jaar de beste score. R.M. Koning uit Hoogwoud won in de categorie `bol- en knolgewassen' met de Scadoxu `Orange Wonder'. Bij de `planten' is eveneens dezelfde winnaar als vorig jaar: W & A de Rijke uit Poeldijk met zijn Cyclamen superserie `Verano gemengd'. De gemeente Noordwijk heeft een extra prijs toegekend, de Noordwijkse Zomerbloemen Prijs. Deze prijs is gewonnen door Fa. G.J.A. van Santen uit Honselersdijk met de blauwe Hydrangea `Pimpernel'.

De volledige VKC-keuringsuitslag is te bekijken op: www.vkc.nl

Openingstijden
Het FloraHolland Bloemenfestival is op de volgende tijden te bezoeken: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De Oude Jeroenskerk is gelegen aan de Voorstraat 44 in Noordwijk Binnen.