Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-08-2010

Bredanaar bedreigt buurtbewoners met mes en mishandelt één van hen

BREDA: De politie heet woensdagavond op het Maria Koijenhof (Haagse Beemden) een 31-jarige Bredanaar aangehouden nadat hij zeker vier bewoners in de wijk mishandeld en / of bedreigd zou hebben. Er zijn vier aangiften opgenomen. Alle slachtoffers kennen de verdachte bij naam. Volgens een van de aangevers is de verdachte j door drugs- en alcoholgebruik erg in de war. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 19.55 uur een melding dat op het Maria Koijenhof een man in de speeltuin gewond op de grond zou liggen. De agenten troffen ter plaatse een 31-jarige man aan. Deze man bleek mishandeld te zijn. Hij vertelde de agenten dat hij even buiten bewustzijn was geweest. Hij was met een zak met daarin een hard voorwerp op zijn achterhoofd geslagen. Hij had een bloedende hoofdwond. Hij vertelde verder dat hij de dader die snel wegfietste had herkend. Het was een bekende van hem die in de buurt woont. Bij navraag verder in de buurt hoorden de agenten dat die dader, die kennelijk erg agressief en verward was, nog een 30 jarige buurtbewoner bedreigd met een mes. Vervolgens was hij naar een woning in de buurt gegaan waar hij op de ramen bonkte en de 37-jarige bewoonster en haar 36-jarige vriend bedreigde dood te maken, terwijl hij zwaaide met een mes. Die 36-jarige vriend had vervolgens om zich te verdedigen een hakbijl gepakt. De politie heeft de verdachte, die onder invloed was van alcohol en mogelijk ook drugs gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld. Er zijn inmiddels vier aangiften opgenomen.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

BREDA: Een 36-jarige Bredanaar heeft vannacht zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij zijn auto bestuurde terwijl hij fors onder invloed was van alcohol.

Agenten zagen hem rijden over de Nieuwe Kadijk. Hij reed daar over een gedeelte dat was afgesloten vanwege wegwerkzaamheden (gedeelte tussen de kruisingen met de Doornboslaan en de Kapittelweg). De auto werd aan de kant gezet. Hij sprak onsamenhangend en had bloeddoorlopen ogen. Aan het bureau gedroeg de man zich erg recalcitrant, hij wilde geen verklaring af leggen. Hij blies 680 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Schoonmaaksters overlopen inbreker

TILBURG: Schoonmaaksters hebben woensdagavond omstreeks 18.15 uur een inbreker overlopen in een bedrijfspand aan het Minervum.

De interieurverzorgsters waren een kantoorruimte binnen gegaan en werden daar geconfronteerd met een inbreker. De vrouwen sloegen direct alarm bij een medewerker van het bedrijf. De dief sloeg op de vlucht. Aanvankelijk werden geen braaksporen ontdekt. Verondersteld werd dat de dader of daders mogelijk via een niet afgesloten deur waren binnen gekomen en vertrokken. Pas vanmorgen ontdekte een medewerker dat er wel degelijk een raam open gebroken was. Rond 07.45 uur vanmorgen werd daarom de politie geïnformeerd. Er is een kluis open gebroken, daaruit is contant geld gestolen. De politie gaat de schoonmaaksters bevragen om een goed signalement te verkrijgen.

Arrestatie na opzettelijk inrijden op 23-jarige Bredanaar

BREDA: De recherche heeft vanmorgen in een woning in het Heuvelkwartier een 33-jarige Bredanaar aangehouden die er van verdacht wordt dat hij gisteravond rond 21.00 uur als bestuurder van een auto op de Willem Barendszstraat ingereden zou zijn op een 23-jarige Bredanaar. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij door de verdachte, een bekende van hem, bijna opzettelijk was aangereden. Hij moest op de motorkap van een auto springen om een aanrijding te voorkomen. Achtergrond zou een al langer slepende ruzie zijn. De verdachte is in verzekering gesteld. De rechercheurs hopen ook door het opnemen van getuige verklaringen meer duidelijkheid over de toedracht van het incident te verkrijgen.

Bromfietscontrole, tien scooters met te hoge constructiesnelheid

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft woensdagavond samen met het districtelijke scooterteam een bromfietscontrole gehouden in en rond het Centrum. De politie wil met dit soort controles de door scooters / bromfietsers veroorzaakte overlast terug dringen. Er werden 25 scooters gecontroleerd. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid te hoog was. De hoogst gemeten haalbare snelheid was 88 km / uur. Ook gingen twee bromfietsers op de bon die de kinband niet vast hadden zitten aan de helm.

Er zijn twee kentekenbewijzen ingevorderd deze twee bestuurders moeten hun scooter bij de RDW laten herkeuren voor teruggave kentekenbewijs. Twee bestuurders kregen een HALT verwijzing.

Insluiper overlopen in woning

ALPHEN: Een 20-jarige bewoonster van een pand aan de Schellestraat heeft woensdagmiddag rond 17.15 uur een insluiper in hun woning betrapt. De aangeefster hoorde geluiden op de trap. Ze schrok toen ze zag dat een man met getint uiterlijk in een kast op de overloop keek. De insluiper sloeg op de vlucht nadat hij betrapt was. Hij rende naar buiten en stapte in een zwartkleurige auto, waar nog een man in zat. Tegen de oma van aangeefster die net aan kwam lopen, riep hij nog dat ze autopech hadden. Er lijkt niets ontvreemd te zijn.


Laatst gewijzigd 12-08-2010 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |