Politie Hollands Midden

Lisse - Gevangenisstraf na slaan naar agenten

Lisse, 12-08-2010 o Een 27-jarige man uit Lisse die zich op donderdag 5 augustus omstreeks 02.25 uur hevig verzette tegen zijn aanhouding, heeft een gevangenisstraf van drie weken, waarvan twee voorwaardelijk gekregen. Deze straf kreeg hij op woensdag 11 augustus opgelegd van de politierechter.

De man reed de bewuste nacht slingerend over de Leidsestraat in Hillegom. De politie wilde hem controleren en gaf de man een stopteken. De man negeerde dit stopteken en vervolgde zijn weg in de richting van Lisse. De politie achtervolgde de man, die na enige tijd stopte bij het Veldhuyzen van Zantenpark. De man werd toen verzocht om zijn rijbewijs te laten zien. Deze had hij niet bij zich. Omdat de man geen geldig identificatiebewijs kon laten zien, wilden de twee agenten hem aanhouden. De man verzette zich hier tegen, sloeg om zich heen en raakte daarmee ook de agenten. Door zijn verzet kwamen de drie uiteindelijk ten val waarbij de agenten licht gewond raakte. Beide agenten hebben aangifte gedaan.

De man wist uiteindelijk te ontsnappen. Doordat hij zijn auto had achtergelaten, kon zijn identiteit wel achterhaald worden. De man werd later die dag aangehouden en mocht zich zes dagen later voor de rechter verantwoorden.