Gemeente Valkenswaard


Nota Verslavingspreventiebeleid 2011

De gemeente Valkenswaard heeft in nauwe samenwerking met het diverse belanghebbenden de conceptnota Verslavingspreventiebeleid 2011 en verder ontwikkeld. In deze nota zijn, naast de beschrijving van de huidige en gewenste situatie in de gemeente Valkenswaard, actiepunten opgenomen die stapsgewijs moeten leiden tot de gewenste situatie. Deze actiepunten zijn voor het grootste deel voortgekomen uit overleg met onder andere Paladijn, SG Were Di, GGD, de Jongerenraad Valkenswaard en Novadic-Kentron. De ontwikkelde conceptnota Verslavingspreventiebeleid ligt vanaf 18 augustus 2010 ter inzage.

Inspraakprocedure
De conceptnota Verslavingspreventiebeleid is door het college vrijgegeven voor de inspraakprocedure. Voordat de nota definitief ter vaststelling kan worden aangeboden aan de gemeenteraad, wil het gemeentebestuur weten wat de inwoners van Valkenswaard van het eindresultaat vinden. Op basis van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt de conceptnota Verslavingspreventiebeleid 2011 en verder voor iedereen van 18 augustus tot en met 15 september 2010 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15, bij de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 (tot 29 augustus gesloten in verband met verbouwingswerkzaamheden) en in het Dorpshuis in Borkel en Schaft. Het concept Verslavingspreventiebeleid kunt u hier downloaden.

Tot en met 15 september 2010 kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. De zienswijze moet gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard. Naar verwachting wordt de conceptnota Verslavingspreventiebeleid in november 2010 vastgesteld door de gemeenteraad.

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen over de conceptnota Verslavingspreventiebeleid kunt u terecht bij mevrouw E. Extra. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083631 of via eex@valkenswaard.nl.