Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-08-2010

Man (41) raakt zwaar gewond bij ruzie: politie arresteert verdachte

GEERTRUIDENBERG: Een 41-jarige man uit Geertruidenberg is woensdagavond 11 augustus 2010 zwaar gewond geraakt bij een ruzie aan het Ravelijn in Geertruidenberg.

De man werd om 18.45 uur zwaar gewond aangetroffen in het trappenhuis van een flatgebouw aan het Ravelijn. De man had o.a. verwondingen aan zijn hoofd. Het ambulance personeel kreeg bij de stabilisatie van het slachtoffer assistentie van het medische team van de traumahelikopter. Het slachtoffer is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige man staat ingeschreven op het adres waar het geweld
plaatsvond. Zijn toestand is kritiek. Hij kon, vanwege zijn medische toestand, nog niet verhoord worden.

De politie arresteerde in de directe omgeving een 30-jarige inwoner van Geertruidenberg. Naar verluid had hij ruzie met het slachtoffer. Nader onderzoek zal meer duidelijk moeten geven over de toedracht van de ruzie en de aard van het geweld. De verdachte is dan ook in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau.

De directe omgeving van het incident werd door agenten afgezet. Rechercheurs stelden een buurtonderzoek, waarbij omwonenden verhoord werden. Technisch rechercheurs verrichtten in en rondom de flat een forensisch sporenonderzoek. De aanleiding van het geweld is op dit moment nog niet duidelijk.

Automobilist hindert politie: rijbewijs ingevorderd

HULTEN / GILZE: De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige Bredanaar. De man hinderde de agenten tijdens hun
werkzaamheden. De agenten volgden woensdagmiddag 11 augustus 2010 op de Rijksweg tussen Hulten en Gilze in een onopvallende politieauto een andere automobilist die al rijdend aan het bellen was met een mobiele telefoon. Toen ze naderbij wilden komen om de rijdende beller te bekeuren, werden ze tegengehouden door de 44-jarige Bredanaar. De verdachte ging steeds slingerend voor de rechercheauto rijden en blokkeerde op die manier de beide rijbanen. De man verhinderde meerde keren een inhaalmanoeuvre van de agenten. Bij de verkeerslichten met de Burgemeester Letschertweg werd hij aangesproken en naar een
parkeerplaats gedirigeerd. Zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag was aanleiding om het rijbewijs in te vorderen. Tijdens het verhoor betuigde hij zijn spijt en gaf hij toe dat hij zich eigenlijk niet met de situatie had moeten bemoeien

Inbraak in hennepkwekerij

DONGEN: De politie kreeg woensdagavond 11 augustus 2010 melding van een verdachte situatie aan de Leharstraat in Dongen. Getuigen hadden om 21.10 uur vier mannen met spullen uit een woning naar zien komen. Het viertal was over een schutting geklommen en daarna vertrokken in een bestelbus.
Agenten die poolshoogte gingen nemen, zagen dat er in het pand was ingebroken. Op de eerste verdieping had een hennepkwekerij gezeten, die kennelijk kort tevoren geript was. Aan de sporen te zien ging om circa 200 hennepplanten. Op de zolder stonden 176 planten, die onaangeroerd waren door de hennepdieven.
De bewoners waren niet thuis en werden door de politie telefonische op de hoogte gesteld van de inbraak. Later in de nacht meldden de bewoner (45) en zijn zoon (23) zich bij de politie. Het tweetal werd meteen gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

OOSTERHOUT: Aan de Herendam ontdekte de politie een hennep drogerij en knipperij. Dat gebeurde donderdagmorgen 11 augustus 2010. In de woning lag circa 21 kilo aan hennep. Ook werd een groot geldbedrag gevonden, wat door politie en justitie in beslag werd genomen. De belastingdienst legde en-passant beslag op de auto van de bewoonster vanwege een openstaande belastingschuld. De 35-jarige bewoonster van het pand werd gearresteerd en in het politiebureau in verzekering gesteld.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Hennepkwekerijen veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-08-2010 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |