Jongeren moeten nog even snel langs de tandarts


STEENWIJKERLAND, 20100812 -- Steenwijkerland - Met de aankondiging van allerlei draconische bezuinigingen door de overheid, lijkt een bepaalde bezuiniging al bijna zeker: de 100% tandheelkunde vergoeding in de basisverzekering voor jongeren tussen de 18 en de 22 jaar. Tandzorg Steenwijk heeft om deze reden extra capaciteit beschikbaar gesteld waardoor nieuwe patiënten op zeer korte termijn terecht kunnen.

Zorgverzekeraars Nederland hebben de overheid al vrijblijvend geadviseerd om deze vergoeding te schrappen, en een gegeven paard kijk je nu eenmaal niet in de bek. De verwachting is daarom dat ondanks het verzet van de tandheelkundige beroepsverenigingen, de bezuiniging er toch gaat komen.

Concreet betekent dit voor jongeren tussen de 18 en 22, maar ook voor jongeren die binnenkort 18 worden, dat ze maar beter kunnen zorgen dat ze goed gesaneerd zijn voor 1 januari 2011.
Immers, het bezoek bij de tandarts wordt er voor jongeren na 1 januari 2011 niet leuker op, alleen de vergoeding vanuit de basisverzekering verdwijnt, wat zeker pijnlijker is in de portemonnee.

Tandzorg Steenwijk heeft om deze reden extra capaciteit beschikbaar gesteld waardoor nieuwe patiënten op zeer korte termijn terecht kunnen. Iedereen is uiteraard welkom om daar gebruik van te maken, jong en oud, we moedigen echter vooral jongeren aan om nu nog snel deze kans aan te grijpen. Telefonisch is de praktijk op werkdagen te bereiken op nummer 0521-522396 / of per e-mail via
afspraken@tandzorgsteenwijk.nl





Ingezonden persbericht