NETASQ introduceert nieuwe beveiligingsoplossingen


NG1000-A en NG5000-A bieden bedrijven modulaire opbouw en continuïteit van de dienstverlening

BREDA, 20100812 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security-oplossingen, introduceert twee nieuwe beveiligingsoplossingen voor de grootzakelijke markt. NETASQ signaleert dat naarmate een bedrijf groeit, het vatbaarder wordt voor beveiligingslekken en gerichte aanvallen. Deze incidenten kunnen ernstige gevolgen hebben, zoals reputatie- en imagoschade, verlies van klanten, marktaandeel of omzet. Om dat te voorkomen zijn de NG1000-A en de NG5000-A ontwikkeld. Met deze oplossingen worden high-speed internettoegang, datacenters met veel verkeer, e-commerce servers of zeer dynamische universiteitsnetwerken op een geavanceerde manier beveiligd. Daarnaast zijn de NG1000-A en de NG5000-A voorzien van een in het besturingssysteem geïntegreerd Intrusion Prevention System (IPS).

IPS-technologie biedt vooral op het gebied van zero-day bedreigingen een krachtige bescherming. Deze technologie is voorzien van automatische updates voor de verschillende vormen van bedreigingen, waardoor een extra beveiligingsgarantie wordt geboden. De NG-oplossingen combineren de nieuwste generatie architectuur met een in het besturingssysteem ingebed IPS.

De NG-oplossingen zijn onder andere voorzien van een dubbele voeding, RAID schijven en een backup systeempartitie, waardoor uitgebreide redundantie wordt geboden. NETASQ voldoet hiermee aan de eisen die grote organisaties stellen aan hun beveiligingsoplossingen. Daarnaast zijn de NG1000-A en de NG 5000-A modulair opgebouwd, waardoor beheerders de oplossing eenvoudig kunnen laten meegroeien met de groei van de bedrijfsbehoeften. Met een uitbreidingsmodule is het mogelijk om elke oplossing geschikt te maken voor diverse extra netwerkconnecties.

"Deze oplossingen bevestigen onze ambities binnen de beveiligingsmarkt. Wij kennen onze kracht en hebben deze de afgelopen jaren bewezen. Met deze twee nieuwe oplossingen kunnen wij nog adequater inspelen op de behoeften van grote Europese bedrijven en kunnen wij ook grote datacentra van onze oplossingen voorzien", aldus Rolf van Gent, Director North and East Europe bij NETASQ.

Over NETASQ
Met meer dan 55.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 750 partners verspreid in meer dan 40 landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com.





Ingezonden persbericht