Pillar Data Systems start partnerschap in Nederland

DELFT, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20100812 --

Pillar Data Systems is vandaag begonnen met officiële activiteiten in Nederland, na het bemiddelen van een partnerschap met de toonaangevende Nederlandse systeemintegrator Qi ict. De exclusieve samenwerking markeert een nieuwe mijlpaal in de Europese expansie van de bedrijfsactiviteiten van Pillar. Qi ict, een opslag-, netwerk-, datacommunicatie- en beveiligingsspecialist, zal in het kader van deze samenwerking de marktleidende technologie van Pillar aanbieden, naast de diensten die daar een aanvulling op zijn.

De stap bevestigt de Europese channel-strategie van Pillar. Als onderdeel van deze strategie is de ontwikkelaar van de baanbrekende Pillar Axiom unified storage architectuur reeds partnerrelaties begonnen met een beperkte en selecte groep van specialisten per markt. Door deze aanpak garandeert Pillar dat eindgebruikers voorzien worden van een gepersonaliseerde dienstverlening en benadering, terwijl channel partners profiteren van een groter verkooppotentieel aangezien op deze wijze verzadiging van de markt wordt vermeden.

"Qi ict sluit perfect aan op Pillar," aldus Frank Puetz, verkoopdirecteur voor Centraal-Europa bij Pillar Data Systems. "Niet alleen is het bedrijf gespecialiseerd in opslag en netwerken, het beschikt ook over een sterk erfgoed wat betreft het leveren van het volledige spectrum van dienstverlening en ondersteuning voor beide zaken.

Qi ict heeft ook een benijdenswaardige klantenlijst in het segment van middelgrote tot grote ondernemingen - onze belangrijkste markt - en de missieverklaring van het bedrijf komt perfect overeen met onze eigen," vervolgde Puetz. "De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat onze organisaties perfect op elkaar aansluiten en we verwachten dat we de opslagmarkt in Nederland nu echt flink gaan wakker schudden. Dit partnerschap zal echt anders zijn dan wat dan ook dat momenteel in de regio bestaat."

Qi ict exploiteert een exclusief beleid ten aanzien van de verkopers die het vertegenwoordigt en heeft enorm veel marktonderzoek verricht voordat Pillar benaderd werd om de derde opslagleverancier te worden naast EMC en HDS. Qi ict was onder de indruk van de unieke en innovatieve onderliggende technologie die Pillar in staat was om aan te bieden, en geloofde dat klanten zeer geïnteresseerd zouden zijn in het vermogen van Axiom om de gemiddelde bezettingsgraad te verdubbelen. De hoge beschikbaarheid van het product en de betrouwbare prestaties ervan in heterogene omgevingen kwalificeerden het product vervolgens op alle bedrijfsniveaus.

"Qi ict's missie is om de uptime van de ICT-faciliteiten van haar klanten te maximaliseren door het aanbieden van high-end diensten en producten," zei Peter Groeneveld, CEO van Qi ict. "Vanuit zowel technisch als organisatorisch oogpunt zijn de oplossingen van Pillar een perfecte match, passend bij de hoge uptime onderhoudscontracten die wij aanbieden vanuit ons netwerkcontrolecentrum en onze 'Living Uptime' filosofie met best-of-breed componenten."

Voor de twee organisaties vormt deze zakelijke relatie de bekroning van vier maanden van gesprekken en bijeenkomsten in Europa en de VS om aanvullende synergie-effecten te onderzoeken en ervoor te zorgen dat de voorziening van verkoop en diensten naadloos zou zijn vanaf de start van het partnerschap.

Na de start van het partnerschap zal Qi ict een exclusief inleidend seminar organiseren, gevolgd door diverse lanceringsevenementen voor klanten en andere gezamenlijke activiteiten en communicatie-inspanningen voor andere bedrijven die geïnteresseerd zijn om meer te leren. Voor meer informatie over deze evenementen, ga naar www.qi.nl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Servie Janssen
servie.janssen@qi.nl

+31 (0)15 888 0 444