NCRV

Achter de voordeur

Samen bouwen aan de toekomst

Donderdag 12 augustus

21.35 uur Nederland 2

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en in elkaars leven. Dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op. In deze aflevering:

Annemarieke MejÃa-Linskens (34) ging in 2001 voor haar studie naar Honduras. Dat beviel zo goed dat ze besloot er te gaan wonen en werken. Ze werd verliefd op een Hondurees, Emilio, met wie ze twee kinderen kreeg. Meerdere keren moesten Annemarieke en Emilio afscheid nemen van elkaar en opnieuw aan elkaar wennen. Dat zette hun relatie onder grote druk. Nu wonen ze eindelijk met het hele gezin in Middelburg en bouwen ze samen aan hun toekomst. De overburen nemen een kijkje in hun huis. Langzaam maar zeker vormen zij zich een beeld van de bewoonster.

Buurtgenoten ziet Jan Walter (53) uit Julianadorp als een aardige man. Weten ze dat hij vroeger heel anders was? Hij was een keiharde zakenman en had geen goed contact met zijn jongste dochter â reden voor hem om zichzelf eens goed onder de loep te nemen. Hij nam een âsabbaticalâ en deed een clownscursus. Sindsdien staat zijn gezin voor hem op de eerste plaats en is geld een stuk minder belangrijk. âAls ik nu moet janken midden in de supermarkt, dan jank ik gewoon. Ik stop het niet meer weg, want dit is wie ik nu ben.â