Ingezonden persbericht


persbericht

Ad Gerritsen, Dubbele bodems versus dubbelzinnigheden, kijken versus lezen.

Recent werk Ad Gerritsen (Arnhem 1940) versus 17de eeuwers Gerard ter Borch, Ten Oever en Van Noort Stedelijk Museum Zwolle verlengd tot 29 september 2010.

Veel bezoekers van het Stedelijk Museum Zwolle waren de afgelopen maanden verrast door de combinatie van het werk van Ad Gerritsen met de schilderijen uit de historische collectie in het Drostenhuis van het Stedelijk Museum.

Het werk van Ad Gerritsen moet je zelf ontleden, zelf de verhalen zoeken. In de 17de eeuwse schilderijen van Ter Borch, Ten Oever en Van Noort word je geholpen door de bekende symboliek uit die tijd.

Door de combinatie van het werk van Gerritsen met de oudere 17de eeuwse schilderijen blijkt dat beiden aan diepte winnen. Daar waar in hedendaagse kunst de titel een sleutel kan zijn, is in de 17de eeuwse schilderijen symboliek de sleutel. De symbolen kennen we uit de 17de eeuw, maar door de manier van kijken die Ad Gerritsen vraagt, kunnen ook de oude schilderijen bekeken worden en nieuwe inzichten voor de bezoekers opleveren.

Uiteindelijk is het de toeschouwer die het verhaal maakt, ontdekt, schept door de eigen belevenissen en ervaringen te koppelen aan het beeld en de manier waarop het geschilderd is.

Tot en met 29 september 2010 de kans om deze bijzondere combinatie te zien. Bezoek de website voor meer informatie: www.stedelijkmuseumzwolle.nl

Tentoonstelling: Ad Gerritsen, dubbele bodems vs dubbelzinnigheden, kijken vs lezen Periode:
verlengd tot 29 september 2010
Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle



Ingezonden persbericht