Ingezonden persbericht


Voxel kiest Equinix voor uitbreiding cloud-diensten in acht strategische stedelijke gebieden Betrouwbare diensten en wereldwijde dekking Equinix bieden optimale prestaties voor wereldwijd cloud-dienstenaanbod Voxel

Amsterdam, 12 augustus 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, is door Voxel, leverancier van een schaalbare, hybride internetinfrastructuur, geselecteerd voor de ondersteuning van de uitbreiding van zijn VoxCLOUD-dienst. Voxel biedt zijn nieuwe cloud-aanbod aan via de Equinix International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX). De keuze is gebaseerd op de optimale prestaties die Equinix in de afgelopen tien jaar leverde aan Voxel. Het bedrijf heeft dankzij Equinix zijn cloud-platform snel en efficiënt kunnen uitbreiden en daarmee succesvol de groeiende markt voor cloud-diensten betreden in acht strategische stedelijke gebieden: Amsterdam, Chicago, Dallas, Washinton DC, New York, Silicon Valley, Hongkong en Singapore.

Voxel koos voor Equinix vanwege het wereldwijde platform voor servicelevering, dat een combinatie biedt van betrouwbare datacenteractiviteiten, carrierneutrale netwerkconnectiviteit, brede architectuurflexibiliteit en de wereldwijde on-demand schaal die nodig is voor het ontwerpen en inzetten van het Voxel-aanbod. Ruim duizend klanten vertrouwen op Voxel voor de levering van internetapplicaties en voor het onderhoud van hun applicatie-infrastructuur.

"Onze klanten zijn enthousiast over onze hybride VoxCLOUD. We hebben dan ook behoefte aan een datacenterplatform dat de explosieve groei kan ondersteunen", zegt Raj Dutt, CEO van Voxel. "We konden het ons niet veroorloven om zes tot negen maanden te wachten om een locatie op te tuigen. Bovendien staan de grote verschillen tussen markten onze inspanningen om snel diensten te introduceren, in de weg. Door de schaalgrootte van Equinix waren we in staat om drie markten op drie continenten in slechts drie maanden te betreden."

Voxel profiteerde snel van het wereldwijde serviceleveringsplatform van Equinix en kon hierdoor zijn nieuwe cloud-diensten eenvoudig uitrollen in belangrijke stedelijke gebieden. Naast de mogelijkheid om activiteiten waar nodig op te schalen, komt Voxel in contact met Equinix-klanten. Kleinere klanten zijn snel aan te sluiten en de VoxCLOUD-diensten zijn snel te integreren met die van partners. Tegelijkertijd stelt de carrierneutrale connectiviteit van Equinix Voxel in staat om de verbindingen van klanten met VoxCLOUD-diensten verder te optimaliseren, terwijl het bedrijf onderliggende telecommunicatiekosten in de hand houdt en een optimale klantervaring garandeert. Cloudharmony.com noemde VoxCLOUD onlangs de beste presterende cloud in de Verenigde Staten als het gaat om netwerksnelheid.

"Voxel levert al bijna tien jaar diensten via Equinix. Mede door onze ondersteuning is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van een hoge-prestatie-infrastructuur", zegt Vincent DiMemmo, algemeen directeur Global Cloud & IT Services bij Equinix. "We kijken ernaar uit om Voxel ook te ondersteunen bij de snelle, wereldwijde expansie en levering van nieuwe cloud-diensten."

Hier is meer informatie te vinden over Voxel en Equinix. Over Voxel
Voxel (http://www.voxel.net) biedt een hoge-prestatie-internetinfrastructuur die schaalbaar en kosteneffectief is. Het bedrijf ondersteunt de grootste videowebsites, blogs en veelbezochte websites en biedt on-demand rekencapaciteit voor horizontaal schaalbare applicaties. Voxel biedt ongeëvenaarde wereldwijde expertise op het gebied van hostinginfrastructuur, managed services, Content Delivery Network-diensten (CDN) en cloud computing.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en meer dan 595 netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 49 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over achttien markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.