Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam en Morpho partners voor Unique Identification Number-programma in India

Rijswijk, 12 augustus 2010 - Het consortium van IT-dienstverlener Mahindra Satyam en Morpho is geselecteerd als een van de belangrijkste partners voor het 'Aadhaar'-programma. Dit programma is opgezet door de overheidsdienst Unique Identification Authority of India (UIDAI). Morpho is onderdeel van de Safran-groep en wereldwijd toonaangevend in biometrische technologieën en identificatieoplossingen.

Aadhaar is het meest omvangrijke ID-programma ter wereld. Het programma voorziet in de identiteitsbeveiliging van alle inwoners van India, bijna 1,2 miljard mensen. Het programma biedt iedere inwoner van India een uniek identificatienummer. Dit is gebaseerd op de nieuwste generatie biometrische technologieën, zoals vingerafdrukken en irisherkenning. Indiërs krijgen met het unieke identificatienummer veilige toegang tot sociale voorzieningen en diensten (onderwijs, telecom, medische zorg en bank- en financiële diensten), evenals politieke en economische rechten.

De UIDAI selecteerde het Mahindra Satyam/Morpho-consortium als een van de drie hoofdpartners voor de eerste fase van dit programma. Die duurt ongeveer twee jaar. Gedurende deze tijd zal een combinatie van drie geselecteerde partners in totaal tweehonderd miljoen inwoners registreren.

Mahindra Satyam en Morpho gaan gezamenlijk systemen ontwikkelen en onderhouden, die een extra controle uitvoeren op elke nieuwe applicatie. Deze controle omvat het scannen van de biometrische database op toevallige of frauduleuze duplicaties. Daarnaast moet deze check garanderen dat elk nummer uniek is. Morpho levert binnen het consortium de biometrische technologie, terwijl Mahindra Satyam verschillende platforms en diverse databases integreert en ondersteunt.

"We zijn zeer vereerd dat de UIDAI zoveel vertrouwen in ons heeft. Daarnaast zijn we trots dat we onze kracht, kennis en ervaring kunnen bundelen met Mahindra Satyam in deze enorme technologische uitdaging", zegt Jean-Paul Jainksy, voorzitter en CEO van Morpho. "Als we verder kijken dan alleen de technologische aspecten, dan biedt het Aadhaar-project ons de mogelijkheid om deel te nemen aan een project dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van India. Het project zet de demografische rijkdom van India in voor vooruitgang. Dit vormt de kern van de Morpho-missie en onderstreept onze voortdurende inzet voor India. Het Aadhaar-project is een aanjager van transformatie dat de koers van biometrische technologie blijvend zal veranderen."

"Mahindra Satyam is er trots op te mogen samenwerken met Morpho aan dit prestigieuze project", zegt CP Gurnani, CEO van Mahindra Satyam. "Dit project onderstreept onze expertise op het gebied van integratie van complexe technologieën die bijdragen aan beheersbare oplossingen voor India. Met onze technologische expertise en de kennis van Morpho op het vlak van biometrie kunnen we tegemoetkomen aan de eisen van de UIDAI en India een boost geven."

De bundeling van de expertise van Mahindra Satyam en de technologie van Morpho speelde een doorslaggevende rol in de selectie van de UIDAI. Door deze selectie bevestigt Morpho zijn wereldwijde leiderschap in biometrische identificatiesystemen die in meer dan honderd landen geïmplementeerd zijn. Mahindra Satyam op zijn beurt blijft toonaangevend op ICT-gebied en biedt bedrijven oplossingen voor uiteenlopende alledaagse uitdagingen.

###

Over Morpho
Morpho is een hoogwaardig technologiebedrijf binnen de Safran-groep. Het bedrijf is een van de meest toonaangevende leveranciers ter wereld van identificatie-, detectie- en e-document-oplossingen. Morpho is gespecialiseerd in persoonlijke rechten, flow management-applicaties en de beveiliging van terminals en smartcards. Hierbij baseert Morpho zich vooral op biometrie, waarin het bedrijf wereldwijd toonaangevend is. Morpho implementeert wereldwijd geïntegreerde systemen en de apparatuur ervoor. Die dragen bij aan de veiligheid en beveiliging van transport, gegevens, mensen en landen. Meer informatie is te vinden op: www.morpho.com en www.safran-group.com.

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune® 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.