Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Rijden onder invloed                             |

De politie heeft woensdagavond 11 augustus een 21-jarige automobilist uit de gemeente Brummen en een 16-jarige snorfietser uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist om 19:45 uur staande op de Martinetsingel in Zutphen, omdat agenten zagen dat hij zonder gordel reed. Bij de controle wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de beginnende bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,3 promille. Met een boete voor het niet dragen van de autogordel en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de automobilist weer heengezonden.


De snorfietser werd omstreeks 23:00 uur op de Turfstraat in Zutphen staande gehouden voor een alcoholcontrole. Ook bij hem wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,5 promille. De jongen kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Twello / Teuge - Snelheidscontroles op de Rijksstraatweg  |

De politie heeft naar aanleiding van klachten van buurtbewoners op woensdag 11 augustus meerdere snelheidscontroles gehouden op de Rijksstraatweg, binnen de bebouwde kom van Teuge en Twello. De hoogst gemeten snelheid betrof 106 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.


Bij de controle is Twello passeerden 1541 voertuigen de controleplaats, waarvan er 63 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid hier betrof 71 km/u.
Bij de controle in Teuge passeerden 538 voertuigen. Hiervan reden 208 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid daar was 106 km/u. De afhandeling van deze snelheids-overtreding zal door de officier van justitie plaatsvinden. De overige snelheidsovertreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

|     |Steenenkamer - Portemonnees weg bij insluiping in woning  |

Bij een woning aan de Korte Ennestraat in Steenenkamer vond op woensdagvond 11 augustus een insluiping plaats. Hierbij zijn enkele portemonnees weggenomen.


De diefstal van de portemonnees werd halverwege de avond ontdekt. De bewoner had visite en was aan het barbecueën in de tuin. Vermoedelijk is men via een openstaande deur het huis binnengekomen en heeft men uit de woning de portemonnees weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Warnsveld - Verdachte van mishandeling aangehouden        |

De politie heeft bij een onderzoek naar een mishandeling van een 20-jarige jongeman uit Warnsveld, die daarbij ernstig letsel opliep aan zijn gezicht, een 29-jarige man uit Zutphen aangehouden.


De mishandeling vond plaats op vrijdag 25 juni bij de skatebaan aan de Lage Weide in Warnsveld. Het slachtoffer was om onbekende reden op zijn gezicht geslagen. Direct daarna is het slachtoffer door vrienden naar huis gebracht. De volgende dag is het slachtoffer naar het ziekenhuis gegaan. Door de klap bleek hij onder meer ernstig oogletsel opgelopen. De eerder geplande aanhouding kon niet door gaan omdat de verdachte op vakantie was. Hij verscheen woensdag 11 augustus op uitnodiging op het politiebureau. Daar is hij vervolgens aangehouden voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --